Els taxistes reclamen pactar una nova regulació per al setembre

Dimarts tenen una reunió amb l'IMET, on esperen que es presenti un pla de rescat pel sector

Les principals associacions del taxi a l’àrea metropolitana de Barcelona busquen un nou acord sectorial per ajustar aquest setembre la flota que circula pels carrers a l’actual demanda, que continua molt baixa per l’escassetat de turistes i el teletreball. Volen que l’AMB mogui fitxa la setmana vinent: asseguren que la regulació de l’oferta és necessària, però subratllen que “competeix única i exclusivament a l’Institut Metropolità del Taxi (Imet), com a organisme públic responsable de la gestió i administració del servei de taxi a l’àrea metropolitana”.

Els sindicats del taxi recorden que no s’ha reeditat l’acord de finals de juliol, que va donar lloc a una autorregulació de l’oferta de taxis durant el mes d’agost, informen aquest dissabte en un comunicat conjunt aquest cap de setmana. El 20 d’agost van presentar una instància a l’Imet per impulsar una regulació ordenada que empari el sector legalment al setembre, però afirmen que no han rebut “cap resposta” i comencen el curs sense noves directrius.

Aquest dimarts hi ha prevista una reunió amb l’Imet, en la qual esperen que es presenti un pla de rescat que inclogui la regulació, a més de mesures de suport econòmic i d’impuls de la demanda. Si no es concreta cap acord, les associacions avisen que adoptaran “totes les mesures que siguin necessàries en defensa del sector”, com a diferents tipus de mobilitzacions i actes de pressió.

Més informació

Comentaris

    .raquel 30/08/2020 9:08 pm
    FAAnys que no agafo un tasi. Havent Cabify....

Nou comentari