Els taxistes pressionen per poder adaptar la disponibilitat a la falta de clients

Llancen un ultimàtiu a l'Imet, que forma part de l'AMB, perquè elabori un pacte al respecte

Taxistes barcelonins han demanat a l’administració regular l’oferta de cara a setembre, després que el sector s’hagi autorregulat durant l’agost, treballant només el 60% de la flota. Diferents associacions de taxistes han instat en un comunicat conjunt a evitar que tota la flota de taxis estigui al carrer, davant la “dramàtica situació” que està vivint el sector des de fa mesos, amb una disminució dràstica dels ingressos per la crisi del coronavirus.

“Creiem que és una temeritat mantenir el 100% de la flota al carrer”, han remarcat, per la qual cosa han exigit a l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) que reguli l’oferta, com ja van reclamar a l’agost. Per als taxistes, el pacte sectorial aconseguit aquest estiu, fruit de la impossibilitat de poder regular l’oferta per part de l’administració, és “un fet excepcional” i han defensat que és l’Imet qui ha d’ocupar-se d’aquesta qüestió.

“Instem de nou l’Imet, com a màxim responsable de l’administració i gestió del servei de taxi a l’àrea metropolitana de Barcelona, que impulsi els canvis reglamentaris que siguin necessaris per regular el servei”, han subratllat. Si no ho fa, les associacions han advertit que es reserven “el dret d’adoptar les mesures que siguin necessàries en defensa del sector”, de les quals han sostingut que l’Imet serà l’únic responsable.

Més informació

Nou comentari