Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes estudien rebaixar tarifes i crear ‘microparades’ a Barcelona
  • CA

Els sindicats de taxistes i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) han acordat aquest divendres diverses mesures per revifar la baixa demanda actual. Els turistes eren un públic fonamental a Barcelona i aquest estiu gairebé no n’hi haurà. Per atraure al client local estudiaran un canvi de sistema tarifari adaptat “a la nova realitat” i crear “microparades” de taxi per ampliar la cobertura territorial de punts fixes on trobar-ne, expliquen en un comunicat conjunt 6 entitats sindicals.

Conductors i administració han acordat també, en una reunió aquesta tarda encapçalada per la regidora barcelonina Rosa Alarcón (PSC), una nova passa en la recuperació progressiva de la flota que circula pels carrers de la metròpoli. Durant les properes 4 setmanes treballarà el 60% dels vehicles de dilluns a divendres i el 50% els dissabtes i diumenges.

Els propers dies l’IMET aprovarà el calendari de festius intersetmanals de 2021 i els distribuirà entre el total de taxis perquè no treballin tots alhora aquells dies. A la trobada també han pactat “instar als ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona” a incentivar l’ús del taxi en aquest moment difícil.

No obstant, no tot han estat acords. Els sindicats es posicionen “en total desacord” amb el repartiment dels festius intersetmanals i exigeixen que s’ampliï el període transitori de reducció de la flota circulant per no trobar-se amb un agost negre amb tots els cotxes treballant i la demanda igual de baixa que ara. També reclamen a les administracions mà dura contra les VTC que incompleixin la normativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa