‘Reset’ al tall d’avingudes de Colau: amplia Gràcia i Sants i atura Laietana i Aragó

Gran de Gràcia i el Carrer de Sants tancaran al trànsit cada dissabte i cada diumenge

El govern municipal de Barcelona anuncia un ‘reset’ al tall mensual de grans artèries de trànsit, el projecte batejat com a Obrim els carrers i anunciat per l’alcaldessa Ada Colau al gener. En un comunicat aquest divendres, l’Ajuntament anuncia que amplia els talls de Gran de Gràcia i de l’eix Creu Coberta-Carrer de Sants, però atura el polèmic tall mensual de Via Laietana i el del carrer Aragó.

A partir del proper cap de setmana, només aquestes dues avingudes comercials tindran prohibida la circulació de vehicles cada dissabte i diumenge. L’eix de Sants estarà tallat entre plaça Espanya i carrer Arizala. Pel que fa a Gràcia, no es podrà circular entre el carrer Nil Fabra i la plaça Nicolás Salmerón. En els dos casos, l’horari serà de 9h a 21h.

Només podran usar la calçada els vehicles d’emergència i serveis municipals i els qui entrin o surtin d’un aparcament a la zona. A petició dels botiguers de Gràcia, també restringirà el pas de vehicles a dos trams de la Travessera de Gràcia tots els dissabtes en el mateix horari. Es tracta dels trams compresos entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla i entre Torrent de l’Olla i Milà i Fontanals.

Consens previ a Laietana

En canvi, el tall de Via Laietana queda congelat: “L’Ajuntament de Barcelona treballarà conjuntament amb veïns i comerciants de la zona una proposta”, avança el comunicat municipal. Portaveus del consistori consultades pel TOT Barcelona assenyalen que la voluntat municipal és incorporar més vies al projecte de forma progressiva.

Quan Ada Colau va anunciar els talls, va assenyalar aquestes 4 artèries com les primeres que es tallarien. La previsió era que poc a poc s’incorporarien més carrers, fins arribar a 10 carrers simultanis. L’empresariat, sobretot Foment del Treball, ha carregat contra el projecte i ha arribat a demanar a l’alcaldessa que “baixi del burro” i desisteixi. L’esclat de la pandèmia va arribar quan tot just començava a aplicar-se el programa, que no ha rebut el mateix balanç per part dels dos socis del govern municipal.

Més informació

Comentaris

    Anònim 09/10/2020 7:10 pm
    Com sempre emprenyar als.veins de Gràcia els.caps de setmana, tot són problemes per entrar o.sortir de casa.en.cotxe....

Nou comentari