Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tremosa reclama a Colau no tallar el trànsit els caps de setmana per ajudar el comerç
  • CA

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha reclamat al govern d’Ada Colau que no talli el trànsit els dissabtes i els diumenges. “La nostra voluntat és fer campanyes de promoció del centre comercial de la ciutat, però necessitem que l’Ajuntament de Barcelona no bloquegi”.

En una entrevista al diari Ara recollida aquest diumenge per Europa Press, ha afirmat que el comerç és el sector que més pateix la crisi del coronavirus. Justament aquest divendres a la tarda el consistori va anunciar discretament que renuncia de moment als talls regulars de Via Laietana i Aragó, però feia fixes cada cap de setmana els de Gran de Gracia i el Carrer de Sants.

L’objectiu de la Generalitat, ha dit, és “arribar al mes d’abril amb el màxim de botigues que no hagin tancat”. El conseller sosté que, per aquestes dates, pot ser que ja “hi hagi proves ràpides i barates que permetin omplir avions, fires, restaurants, teatres”. Tremosa ha celebrat que l’ajornament sis mesos més la taxa turística, ha afirmat haver defensat allargar els ERTES fins al 2021 i ha reflexionat: “Per què no es congelen sis mesos els lloguers?”.

Les ‘torres negres’ de Caixabank

Pel que fa a la fusió entre CaixaBank i Bankia, Tremosa creu que cal “esperar deu anys” per saber l’impacte que tindrà a Barcelona i a Catalunya: “El temps dirà si les torres negres [seu de CaixaBank] seran un hotel de luxe o un centre financer d’un grup encara més gran”.

Sobre el repartiment dels fons europeus, ha dit que “si Brussel·les condiciona els fons, això per a Catalunya pot suposar 30.000 milions. Si Madrid ho reparteix, els fons poden ser de 10.000 milions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa