Meridiana Resisteix no afluixa les protestes i seguirà comunicant els talls

Els manifestants, que ja fa 76 nits que surten a protestar per la sentència de l’1-O, decideixen mantenir-se en la legalitat

Els manifestants que des de fa 76 nits es concentren a la Meridiana per protestar contra la sentència de l’1-O han decidit mantenir l’estratègia seguida en les últimes setmanes i seguiran comunicant els talls al departament d’Interior. Després d’un intens debat, els assistents al tall de la nit del dissabte van aprovar que cada mes notificaran el tall i ho faran a través d’una entitat –fins ara era l’ANC–.

Les protestes a la Meridiana, que són les úniques postsentència que resisteixen, han evolucionat amb el pas dels dies per adaptar-se als canvis dels dispositius policials. Tot i que les primeres setmanes van poder tallar la via sense problema, la creixent presència d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra els va obligar a canviar de tàctica i van començar a fer marxes lentes per creuar els semàfors de la cruïlla de l’avinguda amb Fabra i Puig.

Detencions i identificacions

La pressió policial va augmentar –detencions i identificacions massives estaven a l’ordre del dia– i llavors els manifestants van optar per tornar a modificar la seva estratègia. El següent pas, no exempt de polèmica i debat intern, va ser notificar els talls a Interior. Malgrat la reticència del regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, el socialista Albert Batlle, Interior va assegurar que permetria les manifestacions perquè complien els requisits.

Les últimes setmanes els veïns de Nou Barris i Sant Andreu s’han pogut manifestar amb normalitat perquè la Guàrdia Urbana realitza desviacions preventives del trànsit per garantir la mobilitat dels vehicles i la seguretat dels concentrats. Malgrat això, fa uns dies una manifestant va ser atropellada per un conductor

Més informació

Nou comentari