Una manifestant del tall de la Meridiana, que aquest dimarts arriba a la nit 72 en protesta per la sentència del Procés, ha sigut atropellada només de començar la mobilització. Ha sigut un incident gairebé imprevisible ja que fa setmanes que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana tallen la circulació en aquest punt de l’avinguda, ja que la protesta està comunicada oficialment al departament d’Interior i té empara legal.

 

Segons els testimonis, eren les 20.02 hores i la policia encara no havia acabat de fer els desviaments. Els manifestants han fet el tall i un dels vehicles que s’hi ha trobat s’ha negat a desviar la seva ruta per Fabra i Puig, com han fet els altres sense cap problema, i ha tirat endavant, fins al punt que ha tirat a terra una manifestant que ha quedat sense consciència en un primer moment, segons els testimonis. Un cop atesa pels sanitaris, ha recuperat la consciència, l’han immobilitzat amb una llitera i se l’han endut amb una ambulància.

Els manifestants asseguren que tot i que el cotxe, de color blanc, ha fugit, se li ha pres la matrícula, que s’ha donat a la policia.

 

Després d’aquest incident greu, els manifestants han intentat tornar al programa inicial per a la Nit de Nadal, que era cantar nadales, algunes de les quals amb lletres satítiques en referència a la situació política de Catalunya, amb presos polítics i amb crítiques al conseller d’Interior, Miquel Buch. Però al cap d’una estona, quan l’ambient encara estava carregat de tensió, un motorista ha volgut saltar-se el tall –alguns ho fan baixant de la moto i arrossegant-la a peu, cosa que és tolerada pels manifestants– travessant-lo per les clarianes sense baixar del vehicle i els manifestants s’hi han enfrontat. Després ha fet el gest de baixar de la moto i arrossegar-la caminant, però la discussió ja havia esclatat i ha calgut que altres manifestants aturessin els que estaven més indignats.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Sierra Roca a desembre 25, 2019 | 22:53
    Josep Sierra Roca desembre 25, 2019 | 22:53
    D'aixó s'en diu, com a mínim, intent d'assessinat.
  2. Icona del comentari de: Ramon a desembre 26, 2019 | 12:10
    Ramon desembre 26, 2019 | 12:10
    Això si es confirma la intencionalitat és un atemptat terrorista en tota regla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa