Meridiana Resisteix revoca la decisió de comunicar els talls a la conselleria d’Interior

Després de dues nits amb la nova modalitat, l'assemblea torna a votar-ho i opta per demanar a l'ANC que deixi de tramitar les notificacions

L’assemblea de Meridiana Resisteix ha decidit avui, en una votació bastant ajustada després d’un llarg debat, que demanarà a l’ANC que deixi de notificar els seus talls al departament d’Interior, com havien acordat divendres. La votació d’aquest diumenge ha quedat 83 a 66 i deixa en una situació poc clara el col·lectiu, perquè tant els uns com els altres estaven molt convençuts de la seva posició. 

Diumenge que ve es farà una altra assemblea i es tornarà a votar, però de moment ha guanyat l’opció que defensa que una acció de “desobediència civil” no pot quedar “integrada”, perquè al final és la policia la que fa el tall de trànsit i el fa en el punt que decideix.

Els que defensaven l’opció de mantenir la comunicació oficial de la protesta argumentaven que “si els Mossos envien els antiavalots igualment no es pot fer el tall” i molts dels participants acaben “encapsulats, identificats i denunciats” per la llei mordassa, que estableix multes d’un mínim de 900 euros per a manifestacions no notificades o que contravinguin les indicacions donades per la policia, que tot i que no dona cap permís –les manifestacions no són autoritzades, sinó comunicades– sí que pot posar-hi condicions al·legant raons d’interès general, com ara la mobilitat.

Dues nits de prova

La decisió ha arribat després de dues nits amb el nou sistema. Tant aquest dissabte com aquest diumenge, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana havien muntat un dispositiu com fan amb tota manifestació comunicada, per garantir el dret a la protesta i la mobilitat alhora. Amb aquest objectiu, els vehicles que volien sortir de Barcelona a l’hora de la protesta eren desviats a partir del carrer Escòcia. Els que anaven en direcció a la sortida, trobaven el desviament a l’altura de l’avinguda Rio de Janeiro. Això mantenia els conductors força lluny dels manifestants i de les seves consignes, de fet, ni tan sols havien de saber que hi havia cap manifestació.

La novetat ha sigut comentada obertament pel responsable de l’operatiu dels Mossos d’Esquadra, aquest diumenge al vespre, a un manifestant que volia tallar l’avinguda abans que s’organitzés el dispositiu policial. El policia els demanava cinc minuts per organitzar-ho tot i el noi s’hi negava. “Escolta, tu ahir no vas venir, però va anar tot molt bé, perquè des d’ahir la protesta està comunicada i nosaltres us tallem el trànsit. Espereu-vos cinc minuts i podreu posar-vos a la calçada”.

Tot i que el jove estava disposat a continuar la discussió, altres participants en la protesta li han demanat que ho deixés estar, i al mateix moment ja s’ha vist que deixaven de passar cotxes i han pogut ocupar la calçada. Entre els assistents hi havia, com ja va passar la setmana passada, la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs, el diputat de la mateixa formació Francesc de Dalmases i el que va ser candidat al Senat Roger Español.

Laura Borràs i, d'esquena, Francesc de Dalmases, a la mobilització de la Meridiana / S.B.

Laura Borràs i, d’esquena, Francesc de Dalmases, a la mobilització de la Meridiana / S.B.

 

Més informació

Nou comentari