Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La policia canvia de tàctica i ‘desapareix’ del tall de la Meridiana
  • CA

Gir de guió al tall de la Meridiana contra la sentència del Procés en el dia número 55 de la protesta. Contràriament al que s’ha vist en les últimes nits, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana no s’han presentat a la cruïlla entre l’avinguda d’entrada i sortida a la ciutat i el passeig Fabra i Puig. Només es veien un parell de patrulles de la Guàrdia Urbana discretament en un racó. I, lluny, hi havia la resta de vehicles de la policia municipal, els que realment estaven actuant, desviant la circulació a l’encreuament amb Rio de Janeiro, d’entrada a Barcelona, i a Escòcia, de sortida.

En aquests dos punts han desviat el trànsit, a molta distància d’on eren els manifestants, aprofitant el poc volum de vehicles que hi ha un dissabte de pont a la nit. D’aquesta manera, els manifestants han pogut instal·lar-se a la calçada en el que ha sigut una de les nits més tranquil·les. Una tàctica policial que ha destensat la situació –dijous hi va haver una detenció i ahir corredisses, identificacions i denúncies–  i alhora ha boicotejat la protesta subtilment, perquè els conductors no han arribat a veure els manifestants en cap moment.

Tot i tenir pocs testimonis, els participants en la mobilització de Meridiana Resisteix no han defallit, i han estat cridant consignes com ‘Llibertat presos polítics’ i ‘No volem presos ni exiliats’ amb energia i ambient festiu, fins i tot amb música en directe, com es veu en aquest vídeo difós per Anonymous Catalonia.

Incident amb un conductor

Tot i així, passades les 21 hores, quan feia més d’una hora que la concentració havia començat, hi ha hagut un incident quan un cotxe que no se sap exactament d’on ha sortit –possiblement d’algun pàrquing– ha volgut travessar la massa de manifestants per tirar Fabra i Puig amunt. Un dels manifestants s’ha posat sobre el capó per frenar-lo i denunciar-lo i el conductor ha volgut accelerar. Hi ha hagut una escridassada general i la policia ha hagut d’intervenir per treure el vehicle d’aquell punt i fer-lo parar mes endavant. Els manifestants reclamaven indignats que, almenys, li posessin una multa.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa