Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos detenen un jove a la protesta de la Meridiana
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir un jove a la protesta de la Meridiana que, segons van explicar diversos testimonis al TOT Barcelona, no participava a la manifestació. Els agents l’haurien retingut mentre observava com indentificaven altres manifestants. Segons la versió dels Mossos, facilitada aquest divendres al matí, el jove va ser detingut per atemptat a agent de l’autoritat.


Una estona abans, els Mossos havien desallotjat els manifestants que s’havien concentrat a la cruïlla de l’avinguda Meridiana amb Fabra i Puig per reclamar la llibertat dels presos polítics. Era la nit número 53 que ho feien. Els manifestants havien tornat al carrer malgrat la pluja i les amenaces dels Mossos, que aquest dimecres van començar a identificar grups de manifestants i van advertir els presents que si els tornaven a enxampar al tall s’arriscaven a ser detinguts.


Una hora després que comencés la concentració, agents antiavalots de la Briga Mòbil (BRIMO) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos van decidir aturar els manifestants i els van encapsular a la vorera per identificar-los. Els Mossos havien arribat a la zona del tall disposats a aguantar el pols dels manifestants i havien desplegat més antiavalots de l’habitual. Els agents estaven en posició molt abans de l’hora prevista i havien fet alguna identificació preventiva. Un noi va ser apartat i identificat per fer una foto a una de les furgonetes.


Els manifestants, alguns vinguts expressament d’altres poblacions com Badalona o Sabadell, van tornar a la tàctica habitual de marxes lentes a l’hora de creuar el pas de zebra mentre cantaven “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”. Quan fan aquesta acció, alguns desafen els Mossos i alenteixen tant el pas que provoquen petites retencions al trànsit, amb reaccions diverses dels conductors. Alguns fan anar el clàxon com a mostra de suport, normalment a ràfegues curtes, i altres com a mostra d’indignació amb tocs més llargs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Robert a desembre 05, 2019 | 21:01
    Robert desembre 05, 2019 | 21:01
    oblit, amb T. I tot el meu suport a les concentracions. Més n'hi ha d'haver.
  2. Icona del comentari de: Pere Pau a desembre 06, 2019 | 12:58
    Pere Pau desembre 06, 2019 | 12:58
    Serie: un poble francés. No som España, som terra del rei por derecho de conquista. Per tant, una colònia, per això cada cop que obrim la boca ens apallissen, ens tanquen a la presó o en altres temps ens afussellaven. Per això, tenim forçes policials espanyoles ocupant el territori i Policia col·laboracionista que fa la feina bruta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa