Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos augmenten la pressió: més denúncies i amenaces de detenció al tall de la Meridiana
  • CA

La pressió dels Mossos d’Esquadra és cada vegada més asfixiant a la Meridiana. Els veïns que han tallat durant 52 nits el pas del passeig de Fabra i Puig amb l’avinguda Meridiana es troben ara amb una presència constant dels antiavalots de la policia catalana. Aquest dimecres, a més, s’ha intensificat el número d’identificacions. Ràpidament, després de començar el tall de cada dia, els Mossos han perseguit els grups que s’han dispersat per l’avinguda i els han encapsulat a tots. Han retingut aquests grups durant mitja hora i en aquesta estona s’ha aprofitat per identificar i escorcollar desenes de persones.

A algunes persones les han avisat que els arribarà una denúncia per participar en el tall. Els explicaven que els arribaran multes de 600 euros, coincideixen diversos identificats. També ho va apuntar ahir el Jawat, un jove de 17 anys. “I si tornes a aparèixer, encara quedaràs detingut”, ha amenaçat un antiavalot al Marc, un dels identificats. Altres que han passat pel mateix procés ho confirmen, a ells també els han parlat de possibles detencions.

Quan es pregunta els denunciats amb quin motiu els ha justificat la policia el tràmit sancionador, les versions divergeixen. Alguns asseguren que els han dit que és “per tallar la via”, altres recorden la paraula “obstrucció” o “desobediència”. Tots esmenten els nervis que tenien en aquell moment i que els ho han dit molt ràpidament. Mentrestant, fonts dels Mossos d’Esquadra eviten des de dilluns donar dades sobre el motiu d’aquestes denúncies. Alhora, però, matisen que el departament d’Interior encara no ha començat a aplicar cap sanció pels talls.

L’efecte de les multes

Un dels identificats i denunciats també tenia un porro de marihuana a la butxaca, explica, i s’ha endut dues denúncies. Una per estar al tall i una altra per possessió de marihuana. “Ara potser em repenso si tornar-hi”, comenta. 

En altres casos, alguns dels retinguts ni tan sols formaven part de la protesta. Li ha passat a l’Eva, que anava a casa de la seva àvia i justament parlava amb ella per telèfon. Passava pel carrer de la Jota, en el punt que es creua amb la Meridiana, en el moment en què un grup de manifestants venia del tall. La policia els ha encerclat i, de pas, ha agafat també a l’Eva. “Els he explicat que jo no tenia res a veure amb la protesta, però no ha servit de res”, detalla.

Ella, però, s’ha mantingut indignada perquè la sotmetessin a la identificació i amoïnada per les conseqüencies. No volia quedar fitxada a cap arxiu policial quan no estava participant de cap protesta. Segons l’Eva, li han respost “que no m’apuntaven a cap registre, que simplement comprovaven si havia estat abans a altres llocs”. Després, però, li han dit que si tornava a la zona i era enxampada participant del tall, quedaria denunciada. “Llavors, quedava clar que sí m’han fitxat. Si no, com sabrien que estic tornant-hi? Per això, he demanat de posar una reclamació i m’han dit que he de fer-ho a una comissaria”, relata. Finalment, ha marxat lliure de sancions però convençuda. “Demà aniré a posar la queixa, i tant”, conclou. 

Els Mossos d'Esquadra enduent-se l'Eva, que no formava part del tall, per identificar-la / D.C.

Els Mossos d’Esquadra enduent-se l’Eva, que no formava part del tall, per identificar-la / D.C.

A la crida que s’havia fet aquesta tarda, el grup de Telegram de la Meridiana havia fet una crida a portar detergent per “netejar” la Meridiana. En previsió de la presència d’antiavalots dels Mossos, a més, havien advertit “tenim la sospita que la BRIMO marxa bé amb aigua freda i amb detergents ecològics”. Finalment, però, la crida ha quedat en no-res. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gos d'atura a desembre 05, 2019 | 11:03
    Gos d'atura desembre 05, 2019 | 11:03
    Buch dimissiö!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa