Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Corredisses, encapsulaments i identificacions a la Meridiana en el pols entre manifestants i policia
  • CA

Els meridians resisteixen el pont de la Puríssima i van tornar a sortir aquest divendres, en la nit número 54 de la seva protesta per la sentència del Procés. Aquesta vegada, però, l’assemblea, que es va reunir una hora abans de la mobilització al carrer, va decidir començar la protesta amb una marxa per Fabra i Puig i els carrers de la zona, en lloc del tall estàtic a la Meridiana.

Això va sorprendre la policia, que tenia els antiavalots dels Mossos d’Esquadra preparats al punt habitual i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, de trànsit i també dels polèmics antiavalots. Els agents del cos municipal van haver d’anar tallant els carrers del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta (Nou Barris) per on passaven els manifestants, en un recorregut per Fabra i Puig fins la plaça Virrei Amat, que després van girar per l’avinguda dels Quinze i va acabar baixant Costa i Cuixart per Escòcia cap a la Meridiana. 

En el recorregut, els participants en la marxa van cridar consinges com “Meridiana resisteix”, “presos polítics, llibertat” i “li diuen democràcia i no ho és” i van cantar fragments de L’estaca. També duien una pancarta específica per al dia d’ahir, celebració de l’aniversari de la Constitució espanyola del 1978, en què es llegia: “Vuestra normalidad, la nostra condemna”, sota un gran 78 que portava una corona sobre el 8. 

Un cop van arribar a prop de l’avinguda, on volien accedir per tallar-la, els manifestants que anaven més avançats van començar a córrer per fer un tall ràpid i sorpresiu. Aquest intent es va fer des del carrer de la Jota, una via secundària. Però es van trobar el camí bloquejat per antiavalots dels Mossos i la Guàrdia Urbana, que havien pres la zona i estaven disposats a fer de tap. Els policies van començar a córrer i els manifestants van haver de recular, de manera que van tornar cap al passeig Fabra i Puig i hi van fer un altre tall fins que es van fer les deu de la nit.

Només alguns manifestants van aconseguir arribar fins a la Meridiana i en van envair la calçada momentàniament, mentre els furgons policials anaven amunt i avall amb les sirenes sonant, com mostra aquest vídeo difós per Meridiana Resisteix.

Posteriorment, quan la concentració ja havia estat desconvocada i els participants tornaven cap a casa en grupets, les múltiples unitats policials que hi havia a la zona van recórrer els carrers a la recerca de manifestants per identificar, com fan sovint. De fet, els carrers de Vilapicina i el barri del Congrés, que és al costat, es van convertir en una teranyina policial, amb furgons dels antiavalots circulant amunt i avall. En els punts on veien possibles manifestants, els furgons s’aturaven, en baixaven agents i aplicaven la tècnica d’encapsular grups i posar-los contra una paret per identificar-los, cosa que va provocar moments de tensió, com mostra aquest vídeo d’Emili Puig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa