Meridiana Resisteix aprofita l’absència d’antiavalots per tornar a tallar el carrer

El tall ha començat a les 20 en punt i ha agafat per sorpresa la Guàrdia Urbana

Unes 150 persones han tornat a tallar l’avinguda Meridiana a l’altura de Fabra i Puig aprofitant l’absència dels antiavalots dels Mossos per tercera nit consecutiva. Des de dissabte, la policia catalana, en coordinació amb la Guàrdia Urbana, munta un dispositiu especial per desviar el trànsit després que els manifestants acordessin comunicar oficialment les protestes. Ahir l’assemblea va votar si havien de mantenir les notificacions a Interior. Tot i que van guanyar els que creien que s’han de suspendre els comunicats –que es fan a través de l’ANC perquè ningú hagi d’assumir la responsabilitat personalment– tot apunta que ja estaven fets per a uns quants dies i la policia continua muntant el dispositiu.

Tot i que estava preparada per fer els desviaments, aquesta nit, la número 57, la Guàrdia Urbana no ha estat prou ràpida i els manifestants han pogut tallar trànsit durant un parell de minuts, el temps que han necessitat els agents per posar en marxa el dispositiu. El trànsit de sortida es desvia pel carrer Escòcia, mentre que el d’entrada s’ha hagut de desviar provisionalment per Fabra i Puig mentre s’organitzava el desviament pel carrer Rio de Jaineiro, com en nits anteriors.

Els conductors que han quedat atrapats pel trànsit han increpat els manifestants i han hagut de ser reconduits per dos agents de la policia local per poder fer marxa enrere i sortejar el tall. Han fet sonar els clàxons amb força i un dels vehicles ha intentat travessar el grup de manifestants i ha sigut increpat. La tensió ha durat poc perquè amb els desviaments de la Guàrdia Urbana de seguida ha desaparegut el trànsit.

A partir d’aquell moment, els manifestants han fet petits grups i per xerrar mentre aguantaven el fred com poddien. Alguns debatien sobre els talls del cap de setmana, quan es va discutir sobre la conveniència o no de comunicar els talls a la conselleria d’Interior. “Al final es va decidir que no, oi?”, comentava una dona mentre parla amb les seves amigues. Altres estaven desconcertats per l”escassa presència policial. “On és la BRIMO? Ja no ens venen a veure?”, es preguntava una altra participant en la mobilització.

Més informació

Comentaris

    jg 09/12/2019 9:54 pm
    MERIDIANA RESISTE.... como la aldea gala frente a cesar....en esto ha quedado el pruces?

Nou comentari