Maragall, en ‘combat’ amb Ana Rosa Quintana: “Ningú demana a Colau que sigui independentista”

La presentadora estrella de Telecinco, que havia insistit a entrevistar el guanyador de les eleccions a Barcelona, l'ha acusat de voler governar només per als independentistes

Entrevista que ha sigut més aviat un interrogatori a Telecinco. El programa d’Ana Rosa Quintana havia insistit a entrevistar Ernest Maragall, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, i l’equip d’ERC li ha concedit. Però la presentadora estrella de la cadena ha tallat constantment les respostes, les trepitjava elevant la veu perquè els espectadors la sentissin a ella i no a l’entrevistat i llançava acusacions més que preguntes. Des de Barcelona, Maragall, amb un auricular on el so arriba amb retard –com sempre en aquestes connexions–, s’ha trobat en un combat per replicar a les afirmacions de Quintana.

Una de les preguntes, plantejada amb to desafiant, ha sigut: “Quins drets creu que estan amençats en aquests moments, senyor Maragall?”. Quan ell li ha recordat que un dels caps de llista, Joaquim Forn, és a la presó preventivament, Quintana ha respost que “és a la presó per un cop d’estat”. Aquest fil de conversa ha acabat amb la periodista advertint al seu entrevistat: “Crec que vostè i jo mai ens posarem d’acord en el concepte de democràcia, senyor Maragall“.

Quintana també li ha preguntat al regidor electe: “Vostè creu que Ada Colau està més a prop d’un partit independentista que d’un de constitucionalista com el PSC?”. “Més a prop d’un partit no, més a prop d’uns valors democràtics. Ada Colau s’ha pronunciat moltes vegades en defensa dels drets i llibertats. Ningú demana a Ada Colau que sigui independentista, només que sigui demòcrata”.

Mentre Maragall insistia que el seu objectiu és muntar “un govern progressista per abordar qüestions com l’habitatge o la seguretat per al 100% dels barcelonins”, Quintana anava dient que vol governar “només per al 100% dels independentistes”. “Quan parlem d’habitatge i de seguretat, per a qui parlem? Per al 100% dels barcelonins”, li ha replicat Maragall quan Quintana ha parat un moment per respirar.

La presentadora també li ha preguntat pel paper de Junts per Catalunya, i Maragall li ha recordat que aquest grup municipal “no té rellevància aritmètica” en la situació actual, tot i que poden “coincidir en moltes coses en l’àmbit de la defensa de llibertat i el concepte de país”. I ha afegit: “Hi ha altres coses de governança de ciutat en què no coincidim, perquè ells se situen en el centre dreta i ERC clarament a l’esquerra”.

La “responsabilitat” d’acceptar els vots de Valls 

I, miraculosament, al final de l’interrogatori ha aconseguit advertir: “Espero que no es produeixen resultats antinaturals. Tot això passa pel vot del senyor Valls, que és absolutament discordant amb tota la resta i amb el pacte d’esquerres que proposem”.​ “Si el vot del senyor Valls és el que decideix, la responsabilitat serà de qui l’accepti”, ha advertit.

Poc després de l’entrevista, Telecinco n’ha penjat a la seva web un resum en què es destacava “la tensió” que hi ha hagut, fet que ha evidenciat que Quintana ha buscat la confrontació de cara als seus espectadors.

Més informació

Comentaris

  de rosa res de res de res i si molt grisa 06/06/2019 11:29 am
  la quintana ni és persona i ni molt menys periodista, professió a la qual insulta cada dia, i en aquesta farsa d'entrevista ho demostra
  Ho sou? 06/06/2019 11:58 am
  Però a erc sí que se li demana.
  Robert 06/06/2019 1:30 pm
  Amb raó: ell mateix no ho és

Nou comentari