Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra defensa que Maragall sigui alcalde i que “es comprometi” amb la independència
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimecres que el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha de ser l’alcalde de la capital catalana i que ha de governar amb un programa que “es comprometi” amb la independència de Catalunya.

Ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3 en ser preguntat per si avala la proposta d’ERC de pactar un govern municipal només amb BComú i excloent JxCat: “Tenir un alcalde independentista que no exerceixi d’alcalde independentista seria una equació una mica estranya. Per tant, ha d’haver-hi un programa que digui que la capital de Catalunya es compromet a una sèrie de qüestions”.

Torra ha alertat que hi ha una “operació d’estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, per la qual cosa ha demanat a tots els partits independentistes que responguin formant governs municipals compromesos amb la independència.

“Cal una resposta de país. La fórmula que jo demano a tots els partits independentistes és que hi hagi alcaldes i governs independentistes”, ha reiterat.

Considera que les eleccions municipals han donat una victòria a l’independentisme, de manera que espera que els governs municipals que es formin ho reflecteixin: “M’agradaria que la foto general del país sigui que hem guanyat moltes més alcaldies de les que teníem i que l’independentisme governa en molts ajuntaments i diputacions catalanes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa