Torra defensa que Maragall sigui alcalde i que “es comprometi” amb la independència

Denuncia l'operació d'Estat que pretén evitar que el candidat d'ERC sigui investit

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimecres que el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha de ser l’alcalde de la capital catalana i que ha de governar amb un programa que “es comprometi” amb la independència de Catalunya.

Ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3 en ser preguntat per si avala la proposta d’ERC de pactar un govern municipal només amb BComú i excloent JxCat: “Tenir un alcalde independentista que no exerceixi d’alcalde independentista seria una equació una mica estranya. Per tant, ha d’haver-hi un programa que digui que la capital de Catalunya es compromet a una sèrie de qüestions”.

Torra ha alertat que hi ha una “operació d’estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, per la qual cosa ha demanat a tots els partits independentistes que responguin formant governs municipals compromesos amb la independència.

“Cal una resposta de país. La fórmula que jo demano a tots els partits independentistes és que hi hagi alcaldes i governs independentistes”, ha reiterat.

Considera que les eleccions municipals han donat una victòria a l’independentisme, de manera que espera que els governs municipals que es formin ho reflecteixin: “M’agradaria que la foto general del país sigui que hem guanyat moltes més alcaldies de les que teníem i que l’independentisme governa en molts ajuntaments i diputacions catalanes”.

Nou comentari