Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra demana una “resposta de país” a l’operació d’Estat contra Maragall
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat aquest dimarts que hi ha una “operació d’Estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, i ha defensat que la ciutat pot tenir un alcalde partidari de la independència després dels resultats que van llançar les urnes.

Ho ha dit en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, convocada per fer balanç del primer any de mandat del seu Govern, que es va constituir el 2 de juny de 2018 quan van prendre possessió els nous consellers i va quedar aixecada l’aplicació del 155.

Amb aquesta operació d’Estat que critica, Torra es refereix als oferiments que ha rebut l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, per acceptar els vots del PSC i la llista de Manuel Valls per barrar el pas a l’alcaldia al guanyador dels comicis, Ernest Maragall.

Torra ha reclamat a les forces independentistes que, davant aquests moviments, treballin per fer tants governs municipals partidaris de la independència com siguin possible: “Davant d’això, resposta de país. Alcaldes independentistes i governs independentistes”.

Sobre que ERC hagi ofert a BComú​ un govern que inclogui només a aquests dos partits descartant a JxCat, ha insistit en la necessitat que hi hagi governs municipals independentistes i que això val per a tots els partits. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa