Torra demana una “resposta de país” a l’operació d’Estat contra Maragall

"Alcaldes independentistes i governs independentistes" és el que proposa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat aquest dimarts que hi ha una “operació d’Estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, i ha defensat que la ciutat pot tenir un alcalde partidari de la independència després dels resultats que van llançar les urnes.

Ho ha dit en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, convocada per fer balanç del primer any de mandat del seu Govern, que es va constituir el 2 de juny de 2018 quan van prendre possessió els nous consellers i va quedar aixecada l’aplicació del 155.

Amb aquesta operació d’Estat que critica, Torra es refereix als oferiments que ha rebut l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, per acceptar els vots del PSC i la llista de Manuel Valls per barrar el pas a l’alcaldia al guanyador dels comicis, Ernest Maragall.

Torra ha reclamat a les forces independentistes que, davant aquests moviments, treballin per fer tants governs municipals partidaris de la independència com siguin possible: “Davant d’això, resposta de país. Alcaldes independentistes i governs independentistes”.

Sobre que ERC hagi ofert a BComú​ un govern que inclogui només a aquests dos partits descartant a JxCat, ha insistit en la necessitat que hi hagi governs municipals independentistes i que això val per a tots els partits. 

Nou comentari