Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall ofereix a Colau un govern bicèfal i atura la negociació fins que descarti el PSC

ERC ha pujat l’aposta amb els comuns i els pressiona amb una oferta i una reclamació. Per un costat, Ernest Maragall s’obre a crear una figura nova a l’organigrama municipal perquè Ada Colau hi destaqui i tingui un “rol específic i especial” amb capacitat decisòria i de representació institucional.

A canvi atura temporalment les negociacions ERC-BComú a l’espera que els comuns tanquin la porta al PSC i deixi de negociar a dues bandes per pactar dos bipartits alternatius.

Durant el temps que necessitin els comuns per decidir-se, Maragall ofereix a Colau reunir-se directament “els cops que calgui” i mantenir el contacte de forma personal. “És millor que s’aclareixi l’escenari: no trenquem res, hem d’esperar que BComú es defineixi i triï entre un projecte de ciutat il·lusionant o l’invent de l’aberració, la inestabilitat i estar sempre pendent del vot del senyor Valls”, ha dit.

“Estem disposats a reprendre les converses així que aquesta situació quedi aclarida, avui mateix ens podem trobar amb la senyora Colau per tancar aquest acord bilateral però no entrarem a un joc a tres bandes”, ha insistit.

Els republicans asseguren que ja han comunicat als comuns l’oferta de “distribució equitativa” dels càrrecs del govern “50%-50%” en les dues reunions celebrades. La bicefàlia que avui ha anunciat Maragall seria per als 4 anys, sense repartiment dels rols 2 anys i 2 anys i per tant sense una incerta segona investidura. “Em segueixo veient com a guanyador de les eleccions i ho estem posant tot clar”, ha afirmat.

“És el resultat natural de les eleccions, per voluntat nostra no serà que l’acord no arribi a port”, ha dit. “Si no diu res i simplement es presenta candidata entendrem que ja ha decidit rebre els vots del PSC i Cs”, ha conclòs.

Renunciar al tripartit d’esquerres

A més de reclamar “un clima de lleialtat i confiança entre les dues organitzacions, també a nivel personal”, Maragall també exigeix a Colau que deixi d’insistir en un tripartit ERC-BComú-PSC. “No acceptarem un rol de crossa o de figurant útil quan el senyor Collboni ni tan sols vol seure en una taula amb mi i mentre fa de sucursal de l’Advocacia de l’Estat”, ha avisat. Per a qualsevol entesa puntual amb el PSC, els republicans reclamen “un compromís previ” imprescindible dels socialistes per la llibertat dels presos i exiliats i “el cessament de totes les accions repressives” cap a l’independentisme.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joanot a juny 05, 2019 | 13:17
    Joanot juny 05, 2019 | 13:17
    Ben dit.
  2. Icona del comentari de: Amb els del 155, ni aigua...... a juny 05, 2019 | 21:16
    Amb els del 155, ni aigua...... juny 05, 2019 | 21:16
    Ferms, dignes i amb el cap ben alt,...si la Colau es vol suïcidar en braços de 155 i Valls-C,s allà ella, la historia la jutjarà.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa