Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reprovació de Colau per la seva escapada nadalenca fracassa i divideix l’oposició
  • CA

L’escapada nadalenca de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a encendre els ànims a l’Ajuntament, que avui debatia en comissió la reprovació de Colau impulsada per JxCat. Finalment només han obtingut el suport de Cs i s’han quedat tot dos sols recriminant el viatge de Colau per reunir-se amb la seva família pel dia de Reis, un desplaçament que complia la normativa del Procicat però que, segons el regidor Jordi Martí Galbis, és una mostra de “la irresponsabilitat i la insolidaritat” habituals de l’alcaldessa.

Ha estat un debat breu, de poc més de 20 minuts, però que ha provocat tota mena de retrets creuats entre els partits, que també tenen la vista posada en les eleccions catalanes. La relació de forces a la votació ha estat l’habitual dels últims mesos. PSC i ERC han tancat files amb l’alcaldessa, igual que Barcelona pel Canvi, mentre que el PP s’ha abstingut. Cs hi ha votat a favor perquè, igual que JxCat, esperaven que Colau anés a la comissió a defensar-se. “Les explicacions no es donen en un plató de televisió”, ha lamentat el regidor Paco Sierra. “Era una bona oportunitat per venir a una comissió per primera vegada en un mandat i mig”.

Un espectacle televisiu

El sentiment majoritari dels partits de l’oposició és que hi ha desenes de motius per reprovar l’alcaldessa de Barcelona, però que el seu viatge privat a la Garrotxa no és un d’ells. “És un espectacle digne d’un programa de televisió”, li ha etzibat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, a JxCat. “Podríem reprovar l’alcaldessa per moltes altres raons o fins i tot podríem haver reprovat la presidenta de la Diputació, a qui vostès van salvar fa poc”, ha insistit. “Qui no ha tingut familiars a casa encara que no estigués recomanat? Ens reprovem tots?”

De fet, tant Coronas com el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (BComú), s’han estranyat de l’absència d’Elsa Artadi, qui presumptament també hauria estat fora de Barcelona els mateixos dies que Colau, segons han deixat anar. “Són especialistes en fer escarnis”, ha contestat Martí Galbis als comuns. “Esperàvem lideratge i solidaritat per part de la màxima autoritat política de la ciutat”, ha insistit. Després, visiblement enfadat, s’ha dirigit a ERC. “Han dimitit de la seva responsabilitat de fer oposició”, ha dit en el seu últim torn de paraula i quan ja havien perdut la votació.

Atacs personals i ‘fake news’

La regidor de Barcelona pel Canvi (BxC) i ara també número 3 del PP per a les eleccions al Parlament, Eva Parera, s’ha desmarcat de la reprovació perquè considera que és un mecanisme “molt seriós” i que no es pot fer servir cada dos per tres. “La rivalitat política és necessària però no s’hauria de fomentar amb atacs gratuïts”, ha criticat. “Seria molt fàcil sumar-se a aquesta campanya, però cal ser molt més rigorosos”. També ha retret al regidor de JxCat que hagi vinculat la mort de dues persones i amb l’absència de Colau. “Ha creuat una línia vermella”.

El govern municipal, a través de Jordi Martí Grau, s’ha mostrat molt crític amb l’actitud de JxCat. “La proposició es basa en una campanya descarnada a les xarxes que atacava l’alcaldessa i es ficava en la seva vida familiar barrejant moltes mentides amb alguns fets reals”, ha dit. “Són fake news”, ha reiterat. “El conec de fa anys i estic escandalitzat i avergonyit pel que han fet avui aquí. Utilitzen la mateixa estratègia que Trump. És fastigós el que ha fet”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa