El confinament metropolità “està sobre la taula”

Colau afirma que "no es pot tractar igual" la capital catalana que petits municipis del Pirineu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que “està sobre la taula” un confinament metropolità, tal i com demana l’Ajuntament a la Generalitat des de fa mesos. En declaracions a TV3, Colau ha expressat la preocupació perquè l’alta densitat de població fa que s’ajuntin moltes persones en determinats llocs els caps de setmana, com Collserola o la Barceloneta, com a conseqüència del confinament municipal. Colau ha assegurat que respectarà sempre el que digui l’autoritat sanitària però ha afirmat que “no es pot tractar igual Barcelona que un petit municipi del Pirineu”.

Ha afegit que aquests municipis també tenen les seves realitats i per això creu que caldria tenir en compte “que tot el territori no és igual”. Colau ha assegurat que per part de la Generalitat “entenen” el criteri pel qual Barcelona demana ampliar aquest confinament municipal a metropolità. L’alcaldessa ha insistit que hi ha realitats “diferents” entre els municipis i per això ha instat a tenir en compte aquest aspecte amb l’objectiu d’aconseguir els objectius de reduir la interacció social.

Colau es defensa

Sobre el confinament, ha tornat a defensar que no se’l va saltar quan va anar a passar uns dies amb la seva família a una casa rural i ha lamentat que JxCat hagi difós “informació falsa”. “M’he dirigit personalment a Artadi i li he dit ‘escolti està difonent una cosa que no és certa, que afecta a la meva vida familiar, tens el meu telèfon, m’ho pots preguntar’ i ni m’ha contestat els missatges“, ha assegurat.

D’altra banda, ha assegurat que no té constància de cap petició per avançar el toc de queda a les 20.00 hores, tot i que ha afirmat que si la Generalitat ho plantegés escoltaria els motius. L’alcaldessa ha insistit que no té cap voluntat de fer polèmiques sobre el tema sanitari.

Recàrrega cotxes elèctrics

Sobre les crítiques per començar a cobrar la recàrrega de cotxes elèctrics, ha afirmat que tenir un vehicle és “una opció personal” i és “lògic que cadascú pagui el combustible del seu vehicle privat”. Ha afegit que el preu està “per sota del mercat” i que l’objectiu final ha de ser augmentar els punts de recàrrega. “Però un model gratuït no és sostenible”, ha afirmat, al temps que ha dit que a més implicaria competència deslleial.

Per últim, ha explicat que el consistori es va reunir aquest dilluns amb Endesa i que la companyia s’ha compromès a facilitar-los en una setmana la informació sobre les incidències i els talls de subministrament a la ciutat. Ha celebrat també que la Generalitat s’hagi “posat les piles” ja que ha recordat que la competència de supervisió és seva.

Comentaris

    Mala peça 19/01/2021 3:19 pm
    A tu t'és igual si és municipal, comarcal, o casolà, te'l saltes a la torera, si frau kolau, que ja et coneixem

Nou comentari