Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els punts de càrrega per a vehicles elèctrics deixen de ser gratuïts a Barcelona

Els usuaris de vehicle elèctric hauran de pagar per fer servir els punts de càrrega al carrer de què disposen a Barcelona. Segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts municipals al TOT Barcelona, Barcelona Serveis Municipals (B:SM), que gestiona els punts de càrrega per a vehicles elèctrics, començarà a cobrar-ne l’ús. “És necessari iniciar el cobrament de l’energia subministrada per garantir l’ús eficient de la infraestructura i cobrir els recursos econòmics”, han justificat les mateixes fonts municipals. Les tarifes de pagament són diverses segons el tipus d’usuari i el vehicle.

A principis de l’any passat aquest diari va publicar un reportatge en què s’apuntava a la possibilitat que els punts de recàrrega, com ha acabat passant, deixessin de ser gratuïts.

Per tant, la idea és aconseguir diners per seguir fent inversions i fer el manteniment necessari per conservar els 512 punts de càrrega que actualment té la capital catalana. Dels 512 totals, 367 –194 per a cotxes i 173 per a motos– estan a aparcaments de B:SM i 145, 120 per a motos i 25 per a cotxes, estan a la via pública. A la ciutat hi ha 5.000 usuaris del servei Endolla Barcelona, depenent de B:SM.

A més, fonts municipals remarquen la creació de tarifes que s’adapten “als diferents grups d’usuaris”, ja siguin particulars o flotes professionals. El preu per recarregar a les nits és més baix perquè, segons fonts municipals, a les nits el consum d’energia cau i molta es malbarata. D’aquesta manera s’aconsegueix un ús més “eficient” de l’energia produïda.

B:SM ha invertit fins ara gairebé 2 milions d’euros per desenvolupar la xarxa d’Endolla Barcelona. Ara, amb el cobrament de tarifes pretén seguir fent-ho.

Més notícies
Entrega de les motos elèctriques / Mossos d'Esquadra

VÍDEO | Les noves motos elèctriques dels Mossos a Barcelona

Notícia: VÍDEO | Les noves motos elèctriques dels Mossos a Barcelona
Comparteix
El comissari Joan Carles Molinero ho considera un "bon primer pas" per aconseguir que tota la flota sigui sostenible
Un conductor d'autobusos de TMB a les cotxeres d'Horta / Jordi Play

TMB impulsa una planta d’hidrogen pionera per abastir els seus autobusos

Notícia: TMB impulsa una planta d’hidrogen pionera per abastir els seus autobusos
Comparteix
Iberdrola construirà i explotarà la instal·lació al polígon de la Zona Franca

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JC a maig 25, 2022 | 17:17
    JC maig 25, 2022 | 17:17
    Surt més car que la benzina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa