Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB impulsa una planta d’hidrogen pionera per abastir els seus autobusos

Barcelona comptarà el 2021 amb la primera planta d’hidrogen per a ús públic de l’Estat espanyol. La instal·lació, de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), servirà per a subministrar hidrogen d’origen renovable a la flota d’autobusos urbans de Barcelona i altres flotes que tinguin solucions energètiques alternatives. Iberdrola construirà i explotarà la instal·lació, al polígon de la Zona Franca, en una parcel·la de 5.000 metres quadrats.

TMB pagarà durant 10 anys un total de 14,3 milions d’euros per aquest servei. Segons les condicions de l’adjudicació, que està pendent de formalitzar-se en contracte, subministrarà hidrogen d’origen renovable, produït per electròlisi. En paral·lel, TMB ha comprat vuit autobusos de pila d’hidrogen d’última generació, que arribaran a Barcelona el novembre del 2021 i s’incorporaran al servei a principis del 2022.

Els vehicles estaran assignats al Centre Operatiu de Negoci de la Zona Franca i s’abastiran d’hidrogen vehicular a la planta de recàrrega del polígon, amb un consum estimat de 160 quilos diaris. El consum augmentarà en anys successius a mesura que s’afegeixin autobusos d’aquesta tecnologia a la flota, fins als 60 previstos. L’aposta per l’hidrogen forma part de l’opció estratègica de TMB per les energies verdes. Així, el febrer passat es va adjudicar el subministrament de 23 articulats elèctrics de bateries preparats per a la càrrega ràpida al carrer, amb els quals s’avançarà en la conversió de les línies H16, H12 i V15 en línies d’emissió zero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa