Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau i Jaume Collboni, fora de Barcelona en l’inici del nou confinament
  • CA

El nou paquet de restriccions antiCovid, letal per al comerç de Barcelona, es va estrenar en absència de les dues màximes autoritats municipals a la capital. L’alcaldessa Ada Colau (BComú) havia marxat d’escapada familiar a la Garrotxa i el tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) era a Madrid per participar en reunions polítiques. Ella va tornar diumenge i ell dimarts. Les noves mesures contra la pandèmia van ser anunciades el dia 5 i van ser un cop molt dur per al teixit econòmic de la ciutat, per la pèrdua del primer cap de setmana de rebaixes i el tancament forçós de les botigues no essencials.

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, l’alcaldessa passava uns dies en una casa particular que lloga des de fa anys a Sant Iscle de Colltort, un veïnat de Sant Feliu de Pallerols (Girona) força aïllat. Dos membres del seu equip de seguretat es van allotjar en una fonda del poble, confirma l’allotjament a aquest diari. A família i personal els va enxampar la nevada i van necessitar ajuda puntual per obrir pas al seu vehicle i arribar de la casa fins a la carretera.

Portaveus oficials d’Alcaldia confirmen que Colau “passava uns dies amb la seva família, durant les festes” en aquesta localitat i que va rebre l’ajuda d’un veí per la neu. Subratllen que “no es va saltar el confinament en cap cas”, perquè l’anada a la Garrotxa va ser abans del dia 7 i el desplaçament de tornada al propi domicili és una de les excepcions permeses. Puntualitzen que va tornar dissabte 9 de gener, i no pas diumenge com s’ha viralitzat. Així mateix, emmarquen l’estada en la vida privada de l’alcaldessa i demanen respecte a la seva intimitat.

Fonts municipals de Sant Feliu de Pallerols detallen que la família va ser al municipi des de Sant Esteve fins al cap de setmana després de Reis. En viralitzar-se la seva escapada a la Garrotxa a Twitter, la mateixa alcaldessa ha sortit al pas de les crítiques negant que se saltés el confinament. Ha especificat que va pujar a veure a la família “per Reis, per tant, d’acord amb la normativa”. Va ser a la Garrotxa, doncs, els primers 4 dies de les noves restriccions.

Pel que fa a Jaume Collboni, fonts del PSC indiquen al TOT Barcelona que va estar de dijous 7 a dimarts 12 de gener a Madrid i també es va veure afectat pel temporal Filomena. Dijous –primer dia de les noves restriccions– i divendres els va dedicar a “reunions amb ministeris”, per exemple amb la vicepresidenta Nadia Calviño i la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Sobre si el viatge també era en condició de càrrec socialista en plena precampanya, el partit respon que “va tenir diferents tipus de contactes però n’hi havia com a tinent d’alcaldia”. En aquest cas, el seu desplaçament s’emmarcaria en les excepcions laborals del confinament.

En tot cas, Collboni i el seu equip “es van quedar bloquejats” a Madrid pel temporal i dilluns “van treballar tot el dia telemèticament des de la delegació de la Generalitat a Madrid, on l’Ajuntament té una oficina”, afegeixen fonts oficials. Dimarts ja va poder tornar en AVE a Barcelona, com ell mateix va piular. Durant tota l’estada va criticar a través d’aquesta xarxa social l’afectació de les restriccions i va publicar múltiples mostres de suport a Salvador Illa com a presidenciable socialista.

En paral·lel, el comerç de Barcelona vivia dies negres per la pèrdua d’un cap de setmana que habitualment genera una de les millors facturacions de l’any. Tot i que tècnicament els dos màxims dirigents del bipartit barceloní complien amb les restriccions, l’escassa exemplaritat de la seva absència simultània és un nou cop anímic per al sector. L’oposició ja ha posat el crit al cel.

Més notícies
Vista dels principals accessos a Barcelona / Europa Press
Barcelona, confinada una setmana més
Notícia: Barcelona, confinada una setmana més
Comparteix
Botigues grans, gimnasos i centres comercials seguiran tancats fins al 24 de gener
Salva Vendrell, President de la Fundació Barcelona Comerç / Jordi Play
Salva Vendrell: “Fer-nos perdre el primer cap de setmana de rebaixes és una bestiesa”
Notícia: Salva Vendrell: “Fer-nos perdre el primer cap de setmana de rebaixes és una bestiesa”
Comparteix
ENTREVISTA | El president dels eixos comercials de Barcelona retrata les expectatives per 2021 de botigues i restaurants
Molta gent ha de fer cua per accedir a les botigues del centre comercial Glòries / MMP
Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Notícia: Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Comparteix
Només han pogut obrir 24 dels 41 dies de la campanya de compres nadalenques
Un cartell avisa als conductors que entren a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona a la sortida 5 de la Ronda de Dalt / ACN
Barcelona, confinada durant 10 dies
Notícia: Barcelona, confinada durant 10 dies
Comparteix
Salut anuncia noves restriccions per la mala evolució de la pandèmia
AVE Barcelona-Madrid / Europa Press
L’AVE entre Barcelona i Madrid continua suspès per les nevades
Notícia: L’AVE entre Barcelona i Madrid continua suspès per les nevades
Comparteix
Tampoc hi haurà connexió entre aquestes ciutats i Tarragona, Lleida i Saragossa
Vista general de Barcelona vista des del Paral·lel amb diversos terrats i la Sagrada Família de fons / ACN
Barcelona activa el pla d’emergència per neu i gel
Notícia: Barcelona activa el pla d’emergència per neu i gel
Comparteix
El serveis municipals estan en fase d'alerta per si cal tirar sal i retirar neu dels carrers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa