La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat un nou enduriment de les restriccions que afecten a bars i restaurants per la mala evolució de la pandèmia després del Nadal. L’augment de contagis ha fet que la Generalitat opti per confinar tots els municipis durant 10 dies. “Hem de reduir encara més la interacció social”, ha dit Vergés. “Són 10 dies per aturar el país”, ha insistit. Les noves mesures entraran en vigor el pròxim dia 7 de gener.

El confinament perimetral que afecta Barcelona i la resta de municipis catalans tindrà efecte durant tots els dies de la setmana, segons ha detallat Vergés. A més, ha anunciat el tancament de tots els comerços de més de 400 metres quadrats i dels centres comercials, mentre que els caps de setmana estarà tot tancat excepte el comerços essencials. Els bars i els restaurants mantenen les restriccions actuals, igual que teatres, cinemes i espectacles, que tenen l’aforament limitat al 50%.

Vergés ha anunciat que les escoles obriran el pròxim 11 de gener, tal i com estava previst, però les noves restriccions s’emporten per davant les activitats extraescolars, que només es podran fer si “mantenen el grup bombolla de l’escola i es fan al mateix centre”.

El rebrot accelera

A les dues últimes setmanes s’han registrat més de 6.500 casos de Covid-19 a Barcelona. El risc de rebrot s’ha disparat fins als 476 punts i la velocitat de contagi torna a créixer fins a l’1,21, una combinació de males xifres que augura un empitjorament de la pandèmia en els pròxims dies. “L’objectiu és frenar l’augment dels contagis, no reduir-los”, ha reconegut el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

La situació als hospitals també és molt delicada. Actualment hi ha gairebé 400 persones ingressades a les UCI dels hospitals barcelonins, segons les dades del departament de Salut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a gener 05, 2021 | 13:13
    Serafi Bandarra i Grataconys gener 05, 2021 | 13:13
    ¡Viscan els pons, el Nadal, Cap d' Any i lo que calgui! ara en tindrem les consecuencias.

Nou comentari

Comparteix