Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, confinada una setmana més
  • CA

La Generalitat confirma que allarga una setmana més les restriccions vigents, que va dictar a principis de mes per a un període de 10 dies. Amb la pròrroga de les mesures, els veïns de Barcelona no podran sortir del terme municipal fins al diumenge 24 de gener inclòs, si no és per una de les causes autoritzades, com anar a treballar, al metge o a un hotel. La limitació de moviment s’aplica els 7 dies de la setmana i se suma al toc de queda de 22h a 06h.

Les botigues de més de 400 metres quadrats seguiran tancades tota la setmana i les que no arribin a aquesta superfície podran obrir únicament de dilluns a divendres. Les que estiguin situades en centres comercials i els gimnasos, tinguin la mida que tinguin, tenen prohibit obrir. L’única excepció són els comerços classificats com a essencials, com els d’alimentació o les farmàcies.

Els bars i restaurants hauran de seguir fent una setmana més l’horari ultralimitat d’esmorzar i dinar. Només podran servir menjars al local de 7:30h a 9:30h i de 13:30h a 15:30h. La resta del dia podran atendre comandes per recollir o a domicili, però no presencials.

Context europeu advers

En roda de premsa després de la reunió del Procicat aquest matí, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que calen “7 dies més per veure el comportament de la pandèmia” perquè no s’ha pogut veure encara “la frenada” de contagis fruit de les restriccions aplicades fa una setmana i mitja. Tot i reconèixer que no s’ha produït un boom després de les festes de Nadal ni un “creixement exponencial”, ha al·legat que el creixement no s’ha aturat i es manté de forma “sostinguda”.

Alhora, el Govern mira de reüll els “creixements inesperats” a Portugal, Regne Unit, Irlanda, Alemanya o Dinamarca. “Tenim un context europeu incert que fa recomanable la prudència”, ha dit Vergés.

Més mobilitat en laborable

El conseller d’Interior, Miquel Samper, ha detallat les dades de mobilitat a la primera anella de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest dimarts 12 de gener la suma d’entrades i sortides de Barcelona donava un increment de la mobilitat del 3% respecte a la setmana anterior i del 17% respecte a la setmana prèvia al confinament municipal. Aquest dijous al matí –fins a les 09h– s’han registrat 82.000 sortides de la capital, el que suposa un increment del 15% respecte al dijous anterior –tot i que era la setmana de Reis i hi havia menys desplaçaments laborals– però un 13% menys que la setmana anterior al confinament.

Els comerciants, indignats

La prolongació de les restriccions ha caigut com una galleda d’aigua freda entre les patronals del comerç. “Ha sigut molt decebedora, no perquè siguin 7 dies més sinó perquè aquest any el sector ha patit molt, està sobreendeutat, amb una caiguda de vendes molt important, amb una mala campanya de Nadal i amb una temporada de rebaixes que gairebé no s’ha pogut fer”, ha lamentat Roger Gaspa, president de Foment Comerç a l’ACN. “Sembla que et vagin matant a bocins, una setmana sembla molt poc però portem gairebé un any així”, lamenta el president de PimeComerç, Àlex Goñi. La mortalitat de les empreses preocupa molt, i Foment Comerç adverteix que 1 de cada 3 comerços no alimentaris podrien tancar abans de l’abril.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Toon a gener 15, 2021 | 12:06
    Toon gener 15, 2021 | 12:06
    ir a un hotel ya no es una excepción aceptada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa