Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat acusa Colau de “deconstruir” Barcelona amb la nova mobilitat
  • CA

La reunió del Pacte per la Mobilitat ha servit a Junts per Catalunya per retreure al govern municipal els canvis que està aplicant en matèria de mobilitat a Barcelona. La regidora del grup Francina Vila ha aprofitat el ple dels membres del Pacte per la Mobilitat per acusar Colau de “deconstruir” la ciutat de Cerdà, l’olímpica i la de Xavier Trias.

Tot plegat, ha opinat Vila, fent servir la pandèmia com a “excusa” per iniciar la “deconstrucció” amb el seu pla, “que ni és majoritari ni està consensuat”. “Les polítiques de mobilitat dels darrers mesos, sembla que s’hagin impulsat, no a favor, sinó en contra, especialment, del teixit productiu de la ciutat, que és un motor molt rellevant i a tenir en compte per sortir d’aquesta crisi post-pandèmia”, ha reblat la regidora.

Vila ha recordat les “traves” que s’han posat al transport de mercaderies, que està en el punt de mira amb la taxa Amazon, el tancament de carrers “en contra del petit comerç”, com el cas de la Via Laietana, els nous carrils “impossibles” i elements com els blocs de formigó. Sobre aquest tipus de mobiliari urbà, Vila ha posat en relleu que JxCat s’hi ha oposat i que ha demanat una auditoria per conèixer-ne els riscos possibles.

La regidora ha atacat el govern municipal perquè “ha trencat el consens que hi havia en l’àmbit de la mobilitat”. En aquest sentit, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha remarcat els conceptes “diàleg” i “pacte” en els últims dies per ressaltar la voluntat conciliadora de l’executiu local i respondre a les crítiques.

Cs ho qualifica de “nyaps”

Ciutadans també s’ha posicionat contra els canvis en mobilitat. La presidenta del grup municipal taronja, Luz Guilarte, ha censurat el pla del govern barceloní perquè “només busca consolidar els seus nyaps”. “No tenen ni visió de futur ni aporten solucions que fomentin la sostenibilitat i el desenvolupament ordenat”, ha criticat a través de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa