Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern municipal, obert al “diàleg” sobre els blocs de formigó
  • CA

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha manifestat que “ara és el moment del diàleg i el pacte” amb referència als elements a la via pública com ara els coixins berlinesos i els blocs de formigó. Després que la fiscalia hagi iniciat una investigació sobre els blocs de formigó i que hagi nascut una plataforma contra els canvis en mobilitat a Barcelona, Alarcón ha defensat que, a través de la Guàrdia Urbana, el consistori fa “seguiment” i “evaluació” dels nous elements.

“Anirem corregint aquells elements que vagin contra la seguretat viària”, ha comentat. Respecte de la perillositat dels blocs de formigó, el president del RACC, Josep Mateu, ha admès que són “elements perillosos” per a cotxes i motos –especialment crítiques amb els blocs de formigó–, tot i que ha recordat que es van col·locar per protegir els vianants en els carrils habilitats com a zones de pas al costat de vehicles. “Hi ha recorregut per parlar-ne”, ha indicat.

Quant als coixins berlinesos, que centren part de les crítiques als canvis en l’urbanisme de la capital catalana, la regidora de Mobilitat ha apuntat que el problema no són els coixins, sinó la velocitat amb què circulen els vehicles que passen per sobre. “Els coixins berlinesos són perillosos per la velocitat, el problema no és el coixí”, ha sentenciat.

Amb tot, Alarcón ha emplaçat els membres del pacte per la mobilitat a treballar pel diàleg sobre l’urbanisme tàctic, els elements al carrer com els blocs de formigó i els canvis en mobilitat arran de la pandèmia.

Més notícies
Blocs de formigó de l'urbanisme tàctic al carrer Consell de Cent, denunciats per JxCat / JxCat
La fiscalia investiga els blocs de formigó de Colau
Notícia: La fiscalia investiga els blocs de formigó de Colau
Comparteix
Un advocat ha denunciat les mesures d’urbanisme tàctic aprovades durant la pandèmia
Una bici circula per Barcelona / Jordi Play
Dos gremis neguen ser de la plataforma contra la nova mobilitat tot i aparèixer a les adhesions
Notícia: Dos gremis neguen ser de la plataforma contra la nova mobilitat tot i aparèixer a les adhesions
Comparteix
Els llibreters demanen una rectificació i els cinemes no saben "ni de què va"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa