Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos gremis neguen ser de la plataforma contra la nova mobilitat tot i aparèixer a les adhesions
  • CA

La Plataforma Pro Mobilitat Lliure es va estrenar ahir amb la presentació en societat de totes les associacions, entitats, gremis, col·lectius i agrupacions que són contraris als canvis que ha aplicat el govern municipal mitjançant l’urbanisme tàctic. Els impulsors de la plataforma van xifrar en 54 les adhesions fins a ahir i van agrair a tots el “suport”.

D’entre les 54 adhesions, però, dos gremis havien estat afegits sense permís. El gremi de llibreters, mitjançant una piulada, ha desmentit aquest matí que doni suport a la plataforma. “El gremi de llibreters de Catalunya no s’ha adherit a aquesta plataforma”, ha negat. El nom del gremi apareix en la llista, concretament en el número 41. “Demanem, si us plau, que se’ns elimini de la mateixa”, ha exigit el gremi.

Un altre dels gremis que ha servit per engreixar la llista tot i no haver-ho acceptat ha estat el dels cinemes. La directora del gremi de cinemes de Catalunya, Pilar Sierra, comenta al TOT Barcelona que no saben “ni de què va“. “Nosaltres no ens hem adherit”, ha reblat. “Estem intentant esbrinar què ha passat i qui ha fet això en nom nostre”, ha avisat Sierra.

Pacte amb el consell de gremis

El secretari general de la plataforma, Joan Blancafort, ha respost a aquest diari que les negociacions per formar-ne part es van fer amb el consell de gremis, de què formen part tant els llibreters com els cinemes. Així, ha assegurat que la participació dels dos gremis es donava per feta després d’arribar a un acord amb el consell. Ha situat l’origen del malentès en la “desinformació” entre el consell i els gremis.

Amb tot, Sierra ha negat que el consell de gremis els hagi informat de res. “No ens ho han notificat ni sabem en què consisteix”, ha insistit, per ressaltar que el gremi de cinemes no s’ha adherit a cap plataforma.

Més notícies
Blocs de formigó de l'urbanisme tàctic al carrer Consell de Cent, denunciats per JxCat / JxCat
Una cinquantena d’entitats contra la nova mobilitat: “S’ha anat per lliure”
Notícia: Una cinquantena d’entitats contra la nova mobilitat: “S’ha anat per lliure”
Comparteix
Signen un manifest en què qualifiquen d'"injust" relacionar vehicle privat amb privilegi
Blocs de formigó de l'urbanisme tàctic al carrer Consell de Cent, denunciats per JxCat / JxCat
La fiscalia investiga els blocs de formigó de Colau
Notícia: La fiscalia investiga els blocs de formigó de Colau
Comparteix
Un advocat ha denunciat les mesures d’urbanisme tàctic aprovades durant la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa