Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament promet enllestir la ‘taxa Amazon’ abans que acabi l’any
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que el consistori presentarà abans que acabi l’any una nova taxa a grans plataformes digitals que fan la competència al petit i mitjà comerç de la ciutat, molt afectat per la crisi generada pel coronavirus. Es tracta de la coneguda com a taxa Amazon o taxa Ballarín. Un repte complexe que va analitzar recentment el TOT Barcelona.

En la Comissió d’Economia del consistori, Collboni ha justificat la creació d’aquesta taxa perquè aquestes plataformes estan “perjudicant de forma greu” aquests comerços de la ciutat. Per això, vol que els beneficis de la nova taxa vagin a afavorir la conversió digital d’aquests establiments de la ciutat.

El tinent d’alcalde ha admès durant la seva compareixença en comissió que estan “molt preocupats” per les dades econòmiques i la caiguda de visitants al centre de Barcelona. En aquest sentit, ha recordat les mesures activades des del consistori els darrers mesos per ajudar als lloguers comercials, la digitalització o l’ampliació de terrasses a la restauració, entre altres.

Amb tot, també ha reconegut que la situació postcovid a Ciutat Vella requereix d’un pla econòmic, que segons ha dit l’Ajuntament ja està elaborant, per fomentar un ús “diversificat” del centre i “reconomitzar” la zona. De fet, ha anunciat que en les properes “setmanes i mesos” posaran en marxa una “estratègia integral” per al centre de la ciutat que vol dialogar amb els sectors implicats i els grups municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa