Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat vol la retirada dels blocs de formigó de l’urbanisme tàctic mentre se n’avaluen els perills

Ofensiva total de Junts per Catalunya contra els blocs de formigó instal·lats a alguns carrers de Barcelona com a part dels canvis d’urbanisme tàctic després del confinament. El grup municipal ha exigit, mitjançant un escrit signat per la presidenta, Elsa Artadi, i la regidora Francina Vila, la retirada “cautelar” dels blocs fins que es determini el possible perill que suposa.

En el mateix escrit Junts per Catalunya reclama l’accés a l’informe que ha donat llum verda a la instal·lació dels blocs. Així mateix, exigeix una “auditoria independent” per estudiar les “condicions de seguretat” dels trams on s’han instal·lat, tal com va explicar en una entrevista amb el TOT Barcelona. En concret, els blocs s’han col·locat als carrers Rocafort, Consell de Cent i Girona.

Es tracta d’un pas més en el rebuig del grup presidit per Elsa Artadi a l’element de formigó de l’urbanisme tàctic, que separa la calçada dels carrils habilitats com a espais per a vianants per protegir-los dels vehicles. Per a Junts per Catalunya, amb tot, els blocs suposen un element de perill, especialment per als motoristes, en cas d’accident. “La implantació d’aquests blocs de formigó (…) a la calçada dels carrers de Barcelona per modificar els usos d’una via urbana, en lloc d’esdevenir un sistema de seguretat, creen una situació de perill afegida”, sostenen des de Junts per Catalunya.

El grup municipal ja va sol·licitar al ple del 24 de juliol la retirada “immediata” dels blocs de formigó mitjançant un prec, que l’alcaldessa Ada Colau va rebutjar. Vista la reacció del govern de la ciutat, Junts per Catalunya no descarta recórrer a la via judicial per aconseguir l’eliminació d’aquest element de l’urbanisme tàctic. “A nosaltres sí que ens preocupa la seguretat de les persones”, rematen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lorena Martin a agost 05, 2020 | 15:28
    Lorena Martin agost 05, 2020 | 15:28
    Quines cortines de fum que s'inventen els de convergència... que les motis circulin a 30km/h i per on toca!

Nou comentari

Comparteix