L’alcaldessa Ada Colau ha rebutjat personalment el prec de JxCat per retirar els blocs de formigó usats en tres carrers de l’Eixample per ampliar voreres. El grup d’Elsa Artadi adverteix que “posen en perill” la vida de vianants, ciclistes i motoristes en cas de xoc i assegura que portarà a tribunals el govern municipal.

“Són un risc evident”, ha asseverat Francina Vila (JxCat), que ha acusat l’executiu Colau de “passivitat davant la crítica” de la ciutadania. “Estem d’acord a guanyar espai per als vianants, però a quin preu?”, li ha requerit la regidora, que ha apostat per substituir-los per “elements tous i ergonòmics” per amortir l’impacte en cas d’accident. “Com que no ens accepta el prec, arribarem fins al final”, li ha etzibat.

Colau li ha respost que “elements de formigó i jardineres fa molt temps que s’utilitzen en aquesta ciutat per protegir precisament els vianants”. Ha defensat la seva col·locació als carrers Girona, Consell de Cent i Rocafort “per evitar la invasió indiscriminada” de la vorera ampliada per part dels vehicles privats, que “s’ha observat en altres carrils bici o bus” de la ciutat. “Pot fer les accions que consideri pertinents, faltaria més”, li ha respost sobre l’amenaça judicial.

Al mateix plenari d’aquest divendres s’han debatut diverses mocions de l’oposició qüestionant la nova política municipal de mobilitat després de la pandèmia. El govern, però, no ha donat el braç a tòrcer en cap moment. Cs ha reclamat posar fi al tall de trànsit a la via Laietana els caps de setmana, que s’ha aprovat amb el vot a favor de Cs, JxCat, PP i BpC però difícilment es portarà a terme perquè BComú i PSC hi han votat en contra. Igualment, el PP ha demanat crear una taula de diàleg amb comerciants, restauradors i altres sectors sobre les noves limitacions de la mobilitat privada, que s’ha aprovat amb els vots a favor dels 5 partits de l’oposició però el posicionament contrari del govern.

60% de terrasses a la calçada

En resposta a una altra proposició, en aquest cas d’ERC, la tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú) ha assegurat que el 60% de les ampliacions de terrassa concedides són sobre calçada i per tant no redueixen la vorera disponible per als vianants. No obstant, ha reconegut la lentitud municipal en tramitar les més de 7.500 peticions rebudes. Segons Sanz, se n’han contestat entre 1.500 i 1.600, el que suposa només una cinquena part del total. “Aterrar la proposta general a cada espai és complex i per això hem contractat 70 persones per gestionar les sol·licituds”, ha excusat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa