Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat i el PP exigeixen a Colau la retirada dels blocs de formigó de l’urbanisme “tàctic”
  • CA

La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, exigeix a Ada Colau que retiri de forma immediata els blocs de formigó instal·lats a les calçades dels carrers Girona, Consell de Cent i Rocafort per ampliar les voreres guanyant espai a la calçada. “Retiri-ho immediatament abans que haguem de lamentar un accident, tant d’una motocicleta, una bicicleta o un vianant”, ha dit Artadi en declaracions a una roda de premsa a la cruïlla de Consell de Cent amb Rocafort, acompanyada de del portaveu i portaveu adjunta, Jordi Martí i Francina Vila respectivament.

També el regidor del PP Óscar Ramírez ho reclama. Adverteix que “en cas d’accident d’un motorista un impacte contra aquests elements pot ser un cop mortal”. I acusa Colau de promoure “polítiques ideològiques que responen més a la seva guerra contra el cotxe i moto que a unes mesures realistes que beneficiïn a tots”. El popular creu que quan torni la veritable normalitat, Barcelona es pot convertir en un caos circulatori a causa de les improvisades mesures de Colau”.

Elsa Artadi
La presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, acompanyada del portaveu i portaveu adjunta, Jordi Martí i Francina Vila respectivament, al carrer Consell de Cent de Barcelona / JxCat

Artadi es planteja arribar a la via judicial

JxCat considera que els blocs de formigó no són la solució, sinó al contrari. Per aquest motiu, divendres presentaran un prec al Plenari del Consell Municipal demanant al govern municipal la seva retirada ja que posa en risc la integritat física dels usuaris de la via pública. “Esperem que accepti i que prengui mesures immediates de protecció de la ciutadania”, ha afegit Artadi, que s’ha desplaçat personalment al carrer Consell de Cent per anunciar sobre el terreny i amb els blocs de formigó a la vista la seva iniciativa.

Segons la regidora, els elements de formigó són “elements que comprometen la seguretat dels usuaris de la via, poden provocar un risc i no compleixen les recomanacions ergonòmiques” i des de JxCat es plantegen arribar, si cal, a la via judicial perquè es retirin. Artadi critica que si algú cau es pot fer “molt mal” i considera que els blocs poden generar “situacions molt complicades”.

“Entenem que l’espai públic s’ha de repensar, però això no és excusa per fer les coses mal fetes”, ha dit, qualificant les mesures de “novetat improvisada”. En aquest sentit, ha criticat que si s’han posat els elements de formigó és perquè no s’ha fet “prou pedagogia” sobre l’urbanisme tàctic i només amb la pintura a la calçada no s’entén qui té prioritat en aquell espai, si vianants o bicicletes, per exemple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa