Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova imputació contra Eloi Badia, ara per la cessió d’un local de Gràcia
  • CA

Un altre jutjat investiga Eloi Badia. Si un jutge de Badalona va obrir diligències contra el regidor de Transició Ecològica a finals de març pel presumpte excés de contaminació al voltant de la incineradora de Tersa, ara el jutjat d’instrucció número 27 ha imputat el membre dels comuns pels presumptes delictes de malversació de fons públics i de prevaricació en la cessió suposadament il·legal d’un local ocupat de Gràcia a una entitat juvenil. Badia és el regidor responsable del districte.

Igual que Badia, quatre funcionaris de Gràcia també hauran de declarar com a investigats pels mateixos fets. Una comunitat de veïns ha presentat la denúncia contra Badia i els altres càrrecs de Gràcia, als qui acusa d’haver cedit suposadament de forma irregular a una entitat juvenil del barri un local del carrer Nil Fabra, conegut com a Tres Lliris, segons ha informat El País.

L’any 2020 alguns veïns ja van denunciar a l’Ajuntament davant de la fiscalia, que va arxivar les diligències per considerar que no hi havia irregularitats en l’actuació municipal. L’Ajuntament ha reaccionat afirmant que col·laborarà amb el jutjat, aportant tota la documentació necessària, han dit fonts municipals a l’ACN.

L’Ajuntament es defensa

L’Ajuntament ha sortit en defensa de l’actuació de Badia i dels funcionaris després de trascendir que la denúncia ha estat admesa a tràmit. El govern municipal ha explicat que va adequar el local de Nil Fabra a la normativa i va subscriure una cessió d’ús amb una entitat juvenil per desenvolupar el seu projecte de casal de joves.

El consistori ha defensat que va donar resposta a una demanda històrica de les entitats juvenils del barri de disposar d’un casal de gestió autònoma. Alhora, l’executiu municipal ha adduït que la cessió d’ús és un model habitual a la ciutat, que suma 295 projectes diferents amb aquesta formula. Al propi districte hi ha altres exemples com ara La Violeta o l’Espai Mussons, segons ha citat.

El consistori assegura que ha pres mesures i ha vetllat per garantir la convivència amb els veïns. Recalca també que el treball del districte de Gràcia amb el col·lectiu de joves del barri ha permès trobar l’encaix del projecte i l’activitat dins el marc normatiu, afirmen fonts municipals. Recentment s’ha signat un conveni de cessió del local amb l’Associació El Jovent Gracienc, per destinar-lo a desenvolupar el seu projecte associatiu juvenil i d’activitats com a centre de difusió cultural. Subrattla que l’activitat té el reconeixement de ciutadania, d’entitats i de personalitats significatives de la societat civil gracienca. Aquest nou conveni especifica que l’espai haurà de ser en tot cas obert al veïnat i a altres entitats de la Vila de Gràcia, tenir un retorn social al barri, i ha de respectar al descans dels veïns de l’entorn.

Conflictes de convivència

Segons la querella d’una comunitat de veïns del carrer Torrent de l’Olla, el local està ‘okupat’ il·legalment i els joves han causat diversos conflictes de convivència. La querella es dirigeix ​​contra responsables del districte de Gràcia i de l’Institut Municipal d’Habitatge per un conveni de cessió d’usos signat el setembre del 2017 i renovat diverses vegades.

El local, situat a l’antiga comissaria de la Policia Nacional de Lesseps, és de titularitat municipal. Els veïns argumenten que, d’acord amb la llei, l’adjudicació d’un bé d’aquestes característiques s’ha de fer mitjançant subhasta o concurs, però mai directament. Badia va signar la proposta d’acord i la va elevar a la comissió de govern del consistori. La tesi dels veïns és que l’Ajuntament havia decidit ja abans que aquest local seria cedit a les persones que ja l’okupaven des de feia dos anys.

La querella acusa l’Ajuntament de no controlar l’activitat del Casal Popular Tres Lliris. Els veïns asseguren que han passat moltes nits sense poder dormir pels botellons, sorolls i festes, fins i tot durant el confinament.El Síndic de Greuges de Barcelona va recriminar falta d’actuació al consistori.

Més notícies
Rètol a la plaça Lesseps / SB
Colau suprimirà dos carrils per treure cotxes a prop de la plaça Lesseps
Notícia: Colau suprimirà dos carrils per treure cotxes a prop de la plaça Lesseps
Comparteix
L'Ajuntament eliminarà espai per al trànsit al voltant de l'escola Rius i Taulet a partir d'abril de 2023
Diverses agrupacions veïnals s'han mobilitzat per reclamar mesures contra el soroll / Jordi Play
ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona
Notícia: ERC exigeix una solució urgent per als 11 punts amb més soroll de Barcelona
Comparteix
La intenció és evitar que se superi el límit màxim de soroll en més de tres decibels
Nova serigrafia als contenidors grocs de Barcelona / MMP
Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Notícia: Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Comparteix
L'organisme estatal ha enviat queixes per la nova retolació | L'Ajuntament convida a dipositar-hi qualsevol plàstic i metall reciclable
Agents dels Mossos patrullen per Barcelona / Mossos
Cop contra lladres reincidents: 31 detinguts en un cap de setmana
Notícia: Cop contra lladres reincidents: 31 detinguts en un cap de setmana
Comparteix
Entre tots els arrestats acumulaven un total de 173 antecedents policials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa