Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau suprimirà dos carrils per treure cotxes a prop de la plaça Lesseps
  • CA

Nova operació del govern d’Ada Colau per reduir més terreny per al trànsit de vehicles a Barcelona. Aquest cop, serà al voltant de la plaça Lesseps. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimarts que suprimirà dos carrils de circulació, un al carrer de Maignon i l’altre al de Mare de Déu del Coll. Tots dos carrers es quedaran amb una sola via de circulació amb l’objectiu de “guanyar espai per l’accés” a l’escola Rius i Taulet de Gràcia, explica el consistori. Les obres per fer desaparèixer els carrils per a vehicles començaran el gener de 2023 i es preveu que finalitzin l’abril de l’any que ve.

Els motius d’aquesta decisió, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, és “reduir l’afluència de cotxes” al voltant de l’escola Rius i Taulet per disminuir el risc d’accidents i la contaminació que generen els vehicles, informa l’ACN. Les reformes formen part del programa Protegim les Escoles, que l’ajuntament va engegar el 2019 quan un nen de cinc anys va morir atropellat per un cotxe quan sortia del seu centre escolar, l’escola Grèvol del barri del Poblenou. Llavors el consistori, a través del mencionat programa, va oferir a les escoles que demanessin millores urbanes als seus entorns per fer-los més segurs.

Aquest dimarts la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha anunciat que han arribat a un acord amb l’escola Rius i Taulet, situada a la plaça Lesseps, i amb l’AFA Entorns Escolars per fer dues modificacions a l’entorn. “El que volem és disminuir l’afluència de cotxes als voltants de l’escola”, ha resumit la tinent d’alcaldia.

La reforma era una petició recurrent de l’AFA Entorns Escolars, que ha celebrat el pacte. “Estem molt contents perquè nosaltres havíem demanat al districte que fes accions de pacificació als entorns escolars però que no fossin només arreglar les voreres o fer una zona de jocs sinó que eliminés trànsit i al final ho hem aconseguit”, ha dit Calin Saaman, portaveu de l’entitat.

Canvi en la circulació

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha reconegut que no ha estat fàcil prendre la decisió per la importància que té la plaça Lesseps a la circulació de la ciutat i el que implica treure-hi carrils. De fet, ha senyalat que gairebé havien “perdut l’esperança” de poder tirar endavant el projecte.

Al final, però, el consistori ha optat per una altra modificació urbanística que consideren que compensarà la pèrdua de carrils: es podrà girar a l’esquerra a l’avinguda República Argentina des de la plaça Lesseps. Actualment no es podia accedir al carrer des de la plaça. “Era l’única solució que ens permetia descongestionar la situació i que això no acabés en un col·lapse”, ha puntualitzat Badia.

Missatge als conductors

Sanz ha apuntat que de fet aquestes actuacions formen part del missatge en que insisteix sempre el govern de Colau: que l’ús del vehicle privat s’ha de reduir. “Volem enviar un missatge clar a la gent que es mou amb vehicle privat a la ciutat: que l’objectiu és que el seu ús sigui el mínim possible, l’indispensable. I que no volem que sigui una forma de moure’s habitual perquè és fàcil o còmode. Hem de recordar que tenim un problema molt greu de contaminació i de seguretat”, ha argumentat.

Les obres per executar aquestes reformes començaran al gener del 2023 i està previst que acabin l’abril del mateix any. L’obra tindrà un pressupost de 390.000 euros.

Més notícies
Gent amb paraigües als carrers de la ciutat de Barcelona / Jordi Play
ALERTA MÉTEO | S’avança la pluja prevista a Barcelona
Notícia: ALERTA MÉTEO | S’avança la pluja prevista a Barcelona
Comparteix
La previsió és que se superin els vint litres de pluja acumulada en només mitja hora
Ada Colau en la presentació del projecte Superilla Barcelona / MMP
Colau hauria tramitat malament la Superilla, segons el Síndic de Barcelona
Notícia: Colau hauria tramitat malament la Superilla, segons el Síndic de Barcelona
Comparteix
El projecte estrella d'Ada Colau comença les obres aquest juny a 4 artèries de l'Eixample
Incineradora de Sant Adrià de Besòs / Foto: Tersa
Investigada l’incineradora de Sant Adrià després d’una denúncia de Fiscalia
Notícia: Investigada l’incineradora de Sant Adrià després d’una denúncia de Fiscalia
Comparteix
El fiscal veu "mal funcionament" i "un greu risc per al medi ambient i la salut de les persones"
L'estació de Zona Universitària de la Línia 9 / Vicente Zambrano
L’aturada de les obres de la línia 9 del metro ha costat 7,5 milions
Notícia: L’aturada de les obres de la línia 9 del metro ha costat 7,5 milions
Comparteix
Les tasques de manteniment del túnel i l'oxidació de les vies han suposat un cost per a les arques públiques tot i que les obres han estat paralitzades entre 2011 i 2021

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 24, 2022 | 21:04
    Ricard maig 24, 2022 | 21:04
    A Barcelona no quedaran ni els coloms, com a Venècia. Una ciutat escenari per a turistes serà. Colau és una visionària.
  2. Icona del comentari de: Fran BCN a maig 24, 2022 | 23:09
    Fran BCN maig 24, 2022 | 23:09
    Una altra frikada dels inútils què manen a BCN....Lesseps es.lloc.de pas i sortida i entrada de la ciutat, agradi o no....l escola té espai suficient per entrades i.sortides dels nens, no cal hipotecar una.zona total per una petita estona.al.dia..
  3. Icona del comentari de: Carles.Gràcia a maig 24, 2022 | 23:14
    Carles.Gràcia maig 24, 2022 | 23:14
    Badia, tu i la Colau, cosa què toqueu, la espatlleu. Sou un colla de fanàtics perillosos. Els veïns no us ho perdonarem.
  4. Icona del comentari de: Gegant del Pi a maig 24, 2022 | 23:22
    Gegant del Pi maig 24, 2022 | 23:22
    Fins els collons de les obres a la plaça Lesseps!!
  5. Icona del comentari de: No soc Colauer a maig 25, 2022 | 10:42
    No soc Colauer maig 25, 2022 | 10:42
    Està vist que la gent que comenta per aquí prefereix cotxes, soroll, pol·lució, poc espai pel vianant, al voltant d'una escola. Si la ciutat que voleu és pels cotxes i no per la gent us la ben regalo. Per altra banda, cal millorar el transport públic en freqüències de pas. És la única solució.
    • Icona del comentari de: Albert a maig 25, 2022 | 11:18
      Albert maig 25, 2022 | 11:18
      Soc.veí de la.zona, es entrada i sortida de Bcn agradi o no. Fer invents i xorrades prop de.centres escolars total, per uns minuts al dia, hipoteca moltes hores, més embussos i sorolls al estrenyer.carrers....com diuen aqui, una altra frikada. Com es diu, si una cosa no funciona, no la.toquis...
    • Icona del comentari de: Bcn pipican gegant a maig 26, 2022 | 18:58
      Bcn pipican gegant maig 26, 2022 | 18:58
      Ens tracten com si fóssim ximples. Reduir l'ús del vehicle privat no es fa reduint carrils i menys substituint per carrils bici que al final són usats per vehicles de motor (bicicletes elèctriques, patinets elèctrics). Els divendres al matí hi ha la meitat dels cotxes, pq? doncs el teletreball. Que inverteixin els diners en grans zones d'aparcament a les entrades a la ciutat amb autobusos llançadora, ja veuràs com es redueix. Que millorin les coses i els ciutadans, que no són ximples, les faran servir. Empitjorar el trànsit no és una solució és una provocació.
  6. Icona del comentari de: Fernando Martínez a maig 25, 2022 | 10:52
    Fernando Martínez maig 25, 2022 | 10:52
    Dos años llevan las escaleras mecánicas de baixada de glorias sin funcionar, sinvergüenzas e inútiles preocúpense mas de la gente sobre todo mayores.
  7. Icona del comentari de: Fernando Martínez a maig 25, 2022 | 10:53
    Fernando Martínez maig 25, 2022 | 10:53
    Dos años llevan las escaleras mecánicas de baixada de glorias sin funcionar, preocúpense mas de la gente sobre todo mayores.
  8. Icona del comentari de: Anònim a maig 25, 2022 | 11:07
    Anònim maig 25, 2022 | 11:07
    El dia que els bombers no puguin apagar un foc perquè no arribin a temps, ens posarem les mans al cap. Bé sempre poden anar en patinet o bicicleta.
  9. Icona del comentari de: Hi a maig 25, 2022 | 11:08
    Hi maig 25, 2022 | 11:08
    El dia que els bombers no puguin apagar un foc perquè no arribin a temps, ens posarem les mans al cap. Bé sempre poden anar en patinet o bicicleta.
  10. Icona del comentari de: Un vecino a maig 25, 2022 | 15:14
    Un vecino maig 25, 2022 | 15:14
    Si algún día se deciden en invertir en hacer una reforma de las escaleras mecanicas de la bajada las glorias, que se han de subida y de bajada
  11. Icona del comentari de: Jaume aumedes a maig 26, 2022 | 09:27
    Jaume aumedes maig 26, 2022 | 09:27
    Colau .Janet y equipo marcharos ya de una puta vez por el bien de los miles de repartidores y transportistas que nos ganamos un pequeño sueldo gracias
  12. Icona del comentari de: Anònim a maig 26, 2022 | 15:56
    Anònim maig 26, 2022 | 15:56
    Es una lacra la gente que gobierna el ayuntamiento, lástima de Barcelona, lo que era y como la están dejando....
  13. Icona del comentari de: Pare a maig 26, 2022 | 16:55
    Pare maig 26, 2022 | 16:55
    Travessera de Gràcia davant Escola Infant Jesús: Colau fa circular autobusos i cotxes en dues direccions a 2 m de la porta dels infants que ensumen tot el dia els gasos per les finestres de les aules. Agravi comparatiu escandalós!!!
  14. Icona del comentari de: Un de Gràcia a maig 27, 2022 | 18:49
    Un de Gràcia maig 27, 2022 | 18:49
    Governar la utopia deu ser preciós... la veritat és que tots aquests canvis no fan més que empitjorar el tràfic, forçar que els vehicles circulin amb marxes més lentes i que els desplaçaments s'allarguin en el temps. Tot plegat per provocar l'efecte contrari. Milloreu les nostres feines, accepteu que hi ha persones que no treballen al costat de casa i milloreu els nostres transports públics (freqüència, preu, coherència). M'entres tant la política amb mirada naif només pot conduir al desastre. Fer "bulling" als conductors no els apropa a la feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa