Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana demana a Interior que revoqui el permís per al tall de la Meridiana
  • CA

La Guàrdia Urbana ha demanat a la conselleria d’Interior que revoqui el permís sol·licitat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per als talls de la Meridiana. El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle (PSC) ha revelat a la comissió de seguretat d’aquest dimecres que l’entitat sobiranista va registrar dissabte dia 7 una comunicació de manifestació a Fabra i Puig que preveu 3 hores diàries fins al 28 de febrer. Aquest dimarts a la nit el col·lectiu Meridiana Resisteix va celebrar el 58è tall consecutiu de l’artèria des de la publicació de la sentència de l’1-O.

“Això és un disbarat, la Guàrdia Urbana hem fet un informe absolutament negatiu i demanem que es denegui”, ha asseverat Batlle. L’endemà mateix de l’enviament de la comunicació, diumenge 8, el cos policial municipal va enviar a la Generalitat al·legacions en contra. “Estem a l’espera que Interior respongui”, ha dit Batlle, que ha obert la porta a estudiar altres accions si la conselleria no rebutja l’autorització demanada per l’ANC.

[r:2]

També ha ironitzat que “això dels CDR es veu que no té personalitat jurídica” i per això el permís l’ha demanat l’Assemblea. Després de qualificar d’element “molt preocupant” que fins dissabte les protestes no s’haguessin comunicat cap vespre com dicta la legislació, ha criticat igualment l’autorització per la durada de l’acció. “Hi ha un ús abusiu d’un dret que col·lisiona amb el funcionament ordinari de la ciutat”, ha dit el tinent, que ha assegurat que no para de rebre trucades i fer reunions amb col·lectius afectats de Nou Barris i Sant Andreu, com escoles o comerciants.

Batlle ha respost així a una proposició del PP que demanava al govern municipal “impedir” nous talls a la Meridiana. Josep Bou ha criticat la “inacció” municipal i ha carregat contra el perjudici que segons ell provoquen les protestes en la imatge de la ciutat. El vot en contra dels dos socis de govern i dels dos partits independentistes ha tombat la proposta, que han votat a favor les tres dretes constitucionalistes.

Més notícies
Meridiana Resisteix aprofita l’absència d’antiavalots per tornar a tallar el carrer
Notícia: Meridiana Resisteix aprofita l’absència d’antiavalots per tornar a tallar el carrer
Comparteix
El tall ha començat a les 20 en punt i ha agafat per sorpresa la Guàrdia Urbana
Meridiana Resisteix revoca la decisió de comunicar els talls a la conselleria d’Interior
Notícia: Meridiana Resisteix revoca la decisió de comunicar els talls a la conselleria d’Interior
Comparteix
Després de dues nits amb la nova modalitat, l'assemblea torna a votar-ho i opta per demanar a l'ANC que deixi de tramitar les notificacions
La policia canvia de tàctica i ‘desapareix’ del tall de la Meridiana
Notícia: La policia canvia de tàctica i ‘desapareix’ del tall de la Meridiana
Comparteix
Els antiavalots no es deixen veure al punt de la mobilització i només un incident amb un conductor altera la tranquil·litat de la nit
Manifestants de la Meridiana, denunciats pels Mossos amb la ‘llei mordassa’
Notícia: Manifestants de la Meridiana, denunciats pels Mossos amb la ‘llei mordassa’
Comparteix
El cos policial indica que ahir a la nit es van identificar diverses persones i que alguns dels identificats van ser denunciats, però no en concreta la xifra
Els Mossos augmenten la pressió: més denúncies i amenaces de detenció al tall de la Meridiana
Notícia: Els Mossos augmenten la pressió: més denúncies i amenaces de detenció al tall de la Meridiana
Comparteix
La policia catalana ha advertit alguns dels manifestants que si tornen a tallar el trànsit podrien quedar detinguts

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enric a desembre 11, 2019 | 13:47
    Enric desembre 11, 2019 | 13:47
    La Comissió de Venècia com les directrius de l'OSCE deixen clar que “no cal en virtut del dret internacional" obligar a notificar prèviament les concentracions, que aquesta notificació ha de servir en tot cas per facilitar la reunió i mai s'ha de convertir en un procediment d’autorització prèvia.
  2. Icona del comentari de: TSUNAMI a desembre 11, 2019 | 18:40
    TSUNAMI desembre 11, 2019 | 18:40
    La GU es com la gestapo, pero en tontos i mors de gana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa