El govern espanyol obre ara la porta a traslladar la comissaria de Via Laietana

La portaveu de la Moncloa, Isabel Celaá, avisa que per molt que es pugui localitzar un "millor assentament" el cos "es quedarà a Barcelona"

El govern espanyol suavitza la seva posició sobre reubicar a la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana perquè l’espai es converteixi en un museu de la “repressió franquista”. La portaveu de l’executiu en funcions, Isabel Celaá, ha obert la porta al fet que es pugui “localitzar un millor assentament” per a la Policia Nacional però ha remarcat que el cos “es quedarà a Barcelona”. La declaració ha generat sorpresa aquest divendres, dos dies després que el ministeri de l’Interior i també sindicats i comandaments de la Policia Nacional s’oposessin al trasllat. “No hi ha pla ni està previst”, va dir el ministeri.

L’Ajuntament de la capital catalana va aprovar aquesta setmana una iniciativa d’ERC per traslladar la comissaria de la Policia Nacional del centre de la ciutat i convertir l’edifici en un centre memorial de la repressió franquista. El PSC, que havia desautoritzat als comuns pocs dies abans per demanar-ho, va cedir i va votar-hi a favor juntament amb BComú, ERC i JxCat.

Celaá, preguntada per la premsa després del Consell de Ministres, ha deixat clar que “la Policia Nacional es quedarà a la ciutat de Barcelona”. Tot seguit, pero, ha matisat que “una altra cosa és que com deia Jaume Collboni –el primer tinent d’alcaldia– es pugui localitzar un millor assentament per la policia”. “Però es quedarà a la ciutat de Barcelona”, ha insistit.

La proposta d’ERC de deixar el 43 de Via Laietana ha generat dins de sectors de la Policia al considerar-la com a mínim inoportuna, en un context en què aquest edifici ha protagonitzat les protestes violentes de grups d’independentistes descontents amb la sentència de l’1 d’Octubre. Sindicats policials consideren que la proposta “humilia” als policies i han censurat que el PSC municipal votés a favor d’estudiar un trasllat. “Creiem que darrere d’aquesta iniciativa hi ha les conseqüències del pacte de govern assolit entre PSOE i Unides Podem”, van al·legar fonts de Jupol, organització sindical majoritària a la Policia.

Al juny de 2017, durant el Govern de Mariano Rajoy (PP), el Congrés ja va aprovar que la comissaria de Policia de la Via Laietana de Barcelona es convertís en un museu de la memòria històrica. Amb els vots a favor de tots els grups menys de PP, va tirar endavant en la Comissió d’Interior una Proposició No de Llei presentada pel llavors portaveu d’ERC, Joan Tardà.

Més informació

Comentaris

  Sentitcomú i pràctic 22/11/2019 4:18 pm
  Un bon lloc es al mar amb un vaixell tipus "piolin" i amb una cuina especialitzada amb tot tipus de croquetes.
  jg 22/11/2019 4:26 pm
  sois medio bobos...vais a perder una excusa estupenda para montar pollos en el centro de barna....
  Unitat 22/11/2019 4:54 pm
  Fora les forces d'ocupació de la colònia catalana. Caminem cap la República.!!!!
  Fins que diguem adeu 22/11/2019 7:24 pm
  Pensi, senyora menistra, que un dia o altri, no deixarem estar al nostre pais unes forçes para-militars d'un altre pais.

Nou comentari