Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Laia Bonet desautoritza Jordi Rabassa sobre el trasllat de la prefectura de Via Laietana
  • CA

La tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet (PSC), ha desautoritzat amb contundència aquest dimarts al regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (BComú), sobre una eventual reubicació de la prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana. La socialista ha tancat files, així, amb la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, que aquest matí ha criticat i tergiversat la simple petició “d’iniciar un diàleg” que havia enviat per carta el regidor.

Bonet ha assegurat aquest dimarts que el consistori “ni ha demanat ni està demanant” el trasllat de la prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana. Preguntada per la la carta difosa pel regidor, Bonet ha argumentat que el missatge expressat per Rabassa era “de tipus personal”, tot i que la missiva portava la capçalera de l’Ajuntament de Barcelona. La tinenta d’alcaldia del PSC ha precisat que la reflexió que feia el regidor de BComú era “des de la preocupació per l’impacte de les concentracions reiterades en la vida dels veïns i les veïnes” que viuen als carrers al voltant de la comissaria. 

[r:1]

Rabassa havia expressat el seu “convenciment” que l’espai on s’ubica ara la policia espanyola no és “idoni” i avança la idea de traslladar la prefectura a un altre indret: “No és un bon lloc”, diu literalment. El regidor de BComú ho assegura en l’últim paràgraf de la carta, a través de la qual sobretot demana retirar “el més aviat possible” les tanques dels carrers pròxims a l’edifici. Explica que molesten als veïns i que transmeten la sensació que els carrers estan “ocupats intensivament per les forces policials”. 

Després de la piulada, fonts municipals ja van especificar a l’ACN que l’Ajuntament no ha demanat formalment el trasllat de la prefectura de Via Laietana, sinó que la carta del regidor apunta la “voluntat” de fer aquest debat “de forma serena” en un futur, “no de forma immediata”. Les mateixes van afanyar-se a subratllar que la prioritat de la carta del regidor del districte de Ciutat Vella era la de “traslladar l’opinió” del veïnat d’anar recuperant la normalitat i la vida quotidiana a la zona.

L’oposició hi suca pa

La reacció de l’oposició no s’ha fet esperar. Si dilluns al vespre era Ciutadans qui demanava al govern BComú-PSC que el que havia de retirar dels carrers eren “els violents”, aquest dimarts ha estat ERC qui ha sucat pa en la discrepància pública. La regidora Elisenda Alamany s’ha preguntat “qui mana a l’Ajuntament”.

El president del grup republicà, Ernest Maragall, ha anat més enllà i ha recordat que al 2017 el Congrés dels Diputats va aprovar convertir la prefectura de la Via Laietana en un museu de la repressió. Ho va fer, tal com ha dit el cap de l’oposició a l’Ajuntament a través de Twitter, per iniciatva d’ERC a la comissió d’Interior. Hi van votar a favor els republicans, el PSC i Ciutadans.

Maragall ha fet referència a les paraules de la tinenta d’alcalde Laia Bonet, en què s’ha referit a la carta que va enviar ahir el regidor Jordi Rabassa a la Policia Nacional com a missatge “de tipus personal”. “Opinions personals? Entenem que el govern de Barcelona no té no vol tenir opinió?”, s’ha preguntat l’exconseller d’Exteriors. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa