La Policia rebutja traslladar la prefectura de Via Laietana: “No hi ha pla ni està previst”

Sindicats i comandaments estan molestos amb la proposta, que consideren inoportuna

La Policia Nacional no té previst deixar l’edifici a Via Laietana de la Prefectura Superior a Barcelona com ha demanat ERC en una proposició a l’Ajuntament de Barcelona que ha comptat amb el suport del PSC. “No hi ha pla ni està previst”, contesten fonts del Ministeri de l’Interior a la pregunta de si contemplen el trasllat amb la intenció de facilitar que es converteixi en un museu de la “repressió franquista”.

La proposta d’ERC de deixar el 43 de Via Laietana ha creat malestar dins de sectors de la policia en considerar-la com a mínim inoportuna, en un context en què aquest edifici ha estat objecte durant diversos dies de les protestes violentes de grups d’independentistes descontents amb la sentència del procés. De fet, alguns ciutadans van acudir després dels aldarulls a agrair la feina policial al costat dels Mossos d’Esquadra.

Crítiques dels sindicats policials

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) s’hagi sumat a aquesta iniciativa que “humilia” els policies, recordant altres resolucions recents que han demanat que els agents antiavalots llueixin el seu nombre d’identificació o no utilitzin pilotes de goma.

Des de Jupol, organització sindical majoritària en la policia, s’ha remès una carta al ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, on es rebutja deixar Via Laietana perquè no veuen “cap raó ni funcional ni operativa”. “Creiem que darrere d’aquesta iniciativa estan les conseqüències del pacte del govern central aconseguit entre PSOE i Unides Podem“, al·leguen.

La proposta d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona va prosperar aquest dimarts amb el suport del PSC, de BComú i JxCat, i el rebuig de Cs, PP i BCN Canvi. A més del trasllat d’aquesta seu policial a un altre lloc reclama “la conversió de l’edifici en un centre de memòria sobre la repressió franquista i la lluita per les llibertats democràtiques”. Aquest dimecres, Òmnium Cultural i representants d’una cinquantena d’entitats de memòria històrica han defensat la iniciativa.

Més informació

Nou comentari