Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Forn acusa Valls de ser el “candidat del 155” i dona per feta l’arribada de Vox
  • CA

El candidat de Junts per Catalunya (JxC) a l’alcaldia de Barcelona, Joaquim Forn, ha criticat durament la carta que Manuel Valls ha enviat a PP, Cs i PSOE per demanar un front constitucionalista a Barcelona. Forn ha acusat l’ex primer ministre francès de ser “el candidat dels partits 155” i ha alertat que, “amb ells, també arriba Vox”. En una piulada a Twitter, el veterà polític, que segueix en presó preventiva mentre se celebra el judici de l’1-O al Tribunal Suprem, ha assegurat que és “bo” saber cap on mira Valls.

“En Manuel Valls, que ja sap que no serà alcalde només amb Cs, destapa les seves cartes”, ha dit Forn. “Per sort, els barcelonins i les barcelonines estan per la llibertat i no per la repressió”. L’exregidor del PDECat i exconseller d’Interior va confirmar a finals de gener que es presentaria a les eleccions municipals segur de saber “quin és el projecte polític i de transformació que Barcelona mereix i necessita”.

La llista de JxC a l’alcaldia de Barcelona encara està pendent de presentar noms importants com la número 2, que sembla reservat per la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, tot i que encara no ha fet el pas definitiu. La candidatura de Forn, que comptarà amb Neus Munté i ha intentat, de moment sense èxit, atraure a Ferran Mascarell, vol recuperar pes al panorama electoral barceloní, que de moment acaparen Ernest Maragall, Ada Colau i Manuel Valls.

Collboni també carrega contra Vox, PP i Cs

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha aprofitat un acte del seu partit per celebrar que Vox no pugui fer el míting que tenia previst organitzar al Palau Sant Jordi. Collboni considera que no es pot permetre “que el discurs de l’odi campi a plaer per la ciutat de Barcelona” i s’ha compromès a no fer “ni un pas enrere” en la lluita contra la ultradreta.

En la seva intervenció, el dirigent socialista ha intentat distanciar-se de la resta de partits constitucionalistes i ha criticat “les tres dretes” –PP, Cs i Vox– que defensen “sense complexos un discurs d’oci i entossudiment contra les dones, el col·lectiu LGTBI, els migrants i els qui són diferents”. Collboni ha criticat que, mentre a Europa “s’aixeca un mur de contenció” contra la ultradreta, a Andalusia PP i Cs han trigat “dues setmanes” en negociar un pacte de govern amb Vox.

El socialista tampoc ha desaprofitat l’ocasió per carregar contra Ada Colau i els comuns, a qui acusa de “no defensar cap idea d’Espanya” i d’haver-se “entregat a l’independentisme”.

Més notícies
Valls torna a demanar un front constitucionalista de PP, Cs i PSOE a Barcelona
Notícia: Valls torna a demanar un front constitucionalista de PP, Cs i PSOE a Barcelona
Comparteix
L'ex primer ministre francès vol evitar que la capital catalana "sigui la palanca de l'independentisme que ha traçat aliances amb Colau"
L'avinguda Borbó ha passat a la història
Nou Barris celebra el canvi de nom de l’avinguda Borbó
Notícia: Nou Barris celebra el canvi de nom de l’avinguda Borbó
Comparteix
Després de recollir més de 1.500 signatures, els veïns celebren la "recuperació de la memòria històrica" en un carrer que passarà a dir-se avinguda dels Quinze
La diputada de CatECP ha carregat contra Bou per les seves declaracions masclistes / ACN
Albiach: “VOX no necessita un candidat a les municipals, ja hi ha Josep Bou”
Notícia: Albiach: “VOX no necessita un candidat a les municipals, ja hi ha Josep Bou”
Comparteix
La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú alerta que "l'anomalia" no és que els presos polítics encapçalin llistes, sinó que estiguin empresonats
Els Mossos gestionen 70 casos de desaparicions cada mes a Barcelona
Notícia: Els Mossos gestionen 70 casos de desaparicions cada mes a Barcelona
Comparteix
El 2018 hi va haver 832 desapareguts a la ciutat, el 19% de tot país, entre els quals hi havia 366 dones i 466 homes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa