Valls torna a demanar un front constitucionalista de PP, Cs i PSOE a Barcelona

L'ex primer ministre francès vol evitar que la capital catalana "sigui la palanca de l'independentisme que ha traçat aliances amb Colau"

El candidat de Cs a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha tornat a demanar als líders de PP, Cs i PSOE que es “comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d’esquerres“. En una carta enviada a Pablo Casado, Albert Rivera i Pedro Sánchez, l’ex primer ministre francès ha alertat del perill que les eleccions al Congrés portin l’Estat espanyol a “una situació d’estancament” i ha assegurat que “cal evitar que Barcelona sigui la palanca de l’independentisme, que ja ha avançat i traçat aliances amb el populisme d’Ada Colau”.

[r:1]

Valls, que aquesta setmana ha presentat la número 2 de la seva llista per a les municipals, Mariluz Guilarte, s’ha compromès a treballar per “tornar a situar a Barcelona en el costat de la convivència i de la democràcia plena” i reitera la seva crida “als líders dels partits constitucionalistes perquè ofereixin a Espanya el gran acord que aquest país necessita”.

L’alcaldable també ha culpat el PSOE de l’acord a tres bandes que hi va haver a Andalusia entre PP, Cs i Vox, “un clar exemple del que la democràcia espanyola ha d’evitar”. Segons Valls, l’acord de govern que va permetre la moció de censura a Mariano Rajoy, que va comptar amb el suport inicial d’ERC i PDECat, “va suposar una cessió significativa a la dreta radical” i ha acusat el PSOE de “manca de responsabilitat” per haver-ho permès.

Més informació

Nou comentari