A partir d’aquest dissabte ja hi ha un carrer menys amb nom monàrquic a Barcelona. L’Associació de veïnes i veïns de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República han celebrat la “recuperació de la memòria històrica” que suposa el canvi de nom de l’avinguda Borbó, que ara es diu avinguda dels Quinze, tal com recull l’ACN. Els veïns del districte van recollir 1.500 signatures per engegar un procés de canvi de nom que ha estat “bastant fàcil”, segons el coordinador de l’Associació de Veïns, Pep Ortiz.

[r:1]

Xavier Juanto, membre de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta Vilapicina, ha explicat que el nou nom del carrer es deu al cost de “quinze cèntims” que tenia el recorregut del Tram des de la plaça Urquinaona fins al passeig Maragall. Juanto ha destacat que “una iniciativa veïnal” ha permès recuperar “tot pel que van lluitar” els avantpassats del districte. BComí, ERC i PDECat van donar suport a la iniciativa.

Pep Ortiz ha afegit que els veïns seguiran treballant per canviar els noms de diversos carrers que, en la seva opinió, no responen a “uns valors democràtics” ni a una “societat moderna”. Els activistes veïnals estan molt satisfets amb el resultat del procés i han celebrat l’enorme suport que ha rebut, molt més potent del que esperaven. “Si els veïns s’uneixen, són capaços de moltíssimes coses”.

Més notícies

L’avinguda Príncep d’Astúries té els dies comptats

Notícia: L’avinguda Príncep d’Astúries té els dies comptats
Comparteix
L’artèria, que fa de frontera entre Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, està a punt de canviar de nom i passarà a anomenar-se Riera de Cassoles
Notícia: L’avinguda Príncep d’Astúries té els dies comptats - Mobile
El candidat del PP, Josep Bou. | Europa Press

Bou proposa canviar el nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per Princesa d’Astúries

Notícia: Bou proposa canviar el nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per Princesa d’Astúries
Comparteix
Ho ha suggerit per "actualitzar" la via i ha criticat Colau per voler "complaure els separatistes"
Notícia: Bou proposa canviar el nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per Princesa d’Astúries - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa