Nou Barris celebra el canvi de nom de l’avinguda Borbó

Després de recollir més de 1.500 signatures, els veïns celebren la "recuperació de la memòria històrica" en un carrer que passarà a dir-se avinguda dels Quinze

A partir d’aquest dissabte ja hi ha un carrer menys amb nom monàrquic a Barcelona. L’Associació de veïnes i veïns de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República han celebrat la “recuperació de la memòria històrica” que suposa el canvi de nom de l’avinguda Borbó, que ara es diu avinguda dels Quinze, tal com recull l’ACN. Els veïns del districte van recollir 1.500 signatures per engegar un procés de canvi de nom que ha estat “bastant fàcil”, segons el coordinador de l’Associació de Veïns, Pep Ortiz.

[r:1]

Xavier Juanto, membre de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta Vilapicina, ha explicat que el nou nom del carrer es deu al cost de “quinze cèntims” que tenia el recorregut del Tram des de la plaça Urquinaona fins al passeig Maragall. Juanto ha destacat que “una iniciativa veïnal” ha permès recuperar “tot pel que van lluitar” els avantpassats del districte. BComí, ERC i PDECat van donar suport a la iniciativa.

Pep Ortiz ha afegit que els veïns seguiran treballant per canviar els noms de diversos carrers que, en la seva opinió, no responen a “uns valors democràtics” ni a una “societat moderna”. Els activistes veïnals estan molt satisfets amb el resultat del procés i han celebrat l’enorme suport que ha rebut, molt més potent del que esperaven. “Si els veïns s’uneixen, són capaços de moltíssimes coses”.

Més informació

Nou comentari