Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’avinguda Príncep d’Astúries té els dies comptats
  • CA

L’avinguda Príncep d’Astúries de Barcelona està molt a prop de canviar de nom i, si no hi ha canvis d’última hora, passarà a dir-se Riera de Cassoles, que de fet és el mateix nom que ja tenia des del segle XIX. La Ponència del Nomenclàtor, la comissió que estudia qualsevol canvi de nom dels carrers de la ciutat, està a l’espera de tancar els últims tràmits administratius per poder enviar l’expedient al primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè el signin i facin efectiva la nova denominació.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han explicat al TOT Barcelona que la ponència està pendent “que els districtes [de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi] enviïn la diligència que l’anunci ha estat en informació pública durant 20 dies” per continuar la tramitació del canvi de nom. El següent pas seria resoldre les al·legacions, que de moment “no consten” i verificar que no n’hi hagi hagut per cap dels canals que habilita l’Ajuntament, com les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) o el correu postal.

Recuperar la identitat de barri

En el cas que efectivament no hi hagi hagut cap al·legació, el canvi de nom ja només estaria a l’espera de la rúbrica de Pisarello i Colau. La Plataforma Riera de Cassoles, impulsora del procés, considera que el canvi pot “mantenir-se lliure de controvèrsies perquè no ret homenatge a cap personalitat de rellevància pública” i permet recuperar “la identitat de barri” que hi havia a l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles.

Allà es creuaven dues rieres molt importants: la de Sant Gervasi –que ara és el carrer Balmes i part de la Via Augusta– i la de Cassoles –que feia de frontera amb Gràcia, com en l’actualitat–. De la mateixa manera, recorden a la plataforma, la riera de Vallcarca era un dels principals torrents de Barcelona i el 2006 el barri va recuperar l’antiga denominació després de canviar el nom de l’avinguda Hospital Militar, que va des de la plaça Lesseps fins a la ronda de Dalt.

Un procés llarg però exitós

La Plataforma Riera de Cassoles va aconseguir al juny més de 5.300 signatures per avalar el canvi de nom de l’avinguda Príncep d’Astúries, quatre vegades més que les 1.170 que havia de portar a l’Ajuntament. Com que és un carrer que pertany a dos districtes diferents (Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi) l’esforç veïnal era doble i va ser necessària la implicació de l’Associació Veïnal Vila de Gràcia i l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró.

Un cop recollides les signatures, va començar un periple pels plenaris dels dos districtes, que al juliol van aprovar la proposta com a pas necessari per portar el canvi a la Ponència del Nomenclàtor. A Gràcia la mesura va tirar endavant amb els vots de BeC, PDECat, ERC i la CUP i l’oposició de PP, C’s i PSC, mentre que a Sarrià-Sant Gervasi PDECat, ERC i BComú van donar-hi suport –el PP va votar en contra, C’s es va abstenir i el PSC i la CUP no hi tenen representació–.

Més notícies
L’oposició frustra el pla d’habitatge social ‘in extremis’ de Colau a Gràcia
Notícia: L’oposició frustra el pla d’habitatge social ‘in extremis’ de Colau a Gràcia
Comparteix
El PDECat demana el govern que deixi estar la modificació del pla metropolità de la prolongació de la Rambla del Prat
Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries
Notícia: Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries
Comparteix
L'Ajuntament manté que no pot expropiar els terrenys però els veïns ja fan plans per buscar-los una utilitat veïnal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa