Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos gestionen 70 casos de desaparicions cada mes a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van rebre una mitjana de 70 denúncies cada mes per desaparicions a la ciutat Barcelona. El 2018 es van denunciar 832 desaparicions a la capital catalana, de les quals 366 van ser de dones i 466 d’homes, segons les xifres facilitades pels Mossos al Tot Barcelona. A Catalunya, la policia catalana va rebre més de 4.400 denúncies (unes 370 al mes) i en el 94% dels casos les va resoldre abans d’un mes. Aquest és el balanç que han presentat els Mossos d’Esquadra amb motiu del Dia Internacional dels Desapareguts.

[r:1]

De totes les desaparicions registrades al país durant l’any passat, un 34% van ser de menors d’entre 13 i 17 anys –majoritàriament noies– i un 6% eren majors de 65 anys –sobretot homes–. L’anàlisi del perfil de les persones desaparegudes reflexa que gairebé el 60% viuen amb la família i més de la meitat pateixen algun tipus de malaltia mental. Sobre una mostra analitzada del 85% de les denúncies per desaparició, un total de 2.568 persones ja havien desaparegut en alguna altra ocasió.

22 casos en l’àmbit criminal

Des del 2010, els Mossos d’Esquadra han fet 30 investigacions en l’àmbit criminal, de les quals 19 van resultar ser homicidis amb ocultació del cadàver (i 14 es van poder resoldre). També s’han produït tres casos de detencions il·legals relacionades amb matrimonis forçats i vuit van resultar no tenir naturalesa criminal. En l’actualitat encara hi ha cinc investigacions obertes.

[r:2]

El mite de les 24 hores

L’experiència dels Mossos d’Esquadra demostra que la majoria de persones es localitza al mateix lloc on havia desaparegut i tornen de manera voluntària. En el 72% dels casos, el retorn es va produir durant els quatre primers dies i el 86% durant la primera setmana. Per això la policia insisteix en trencar el mite de les 24 hores, molt estès a la televisió, i aconsellen “presentar la denúncia de manera immediata per tal d’activar els recursos necessaris”.

Més notícies
Troben mort el jove de 21 anys desaparegut a les Corts
Notícia: Troben mort el jove de 21 anys desaparegut a les Corts
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han informat que l'han localitzat sense vida a l'Estartit
La Policia Nacional l'ha trobat en un immoble de la ciutat. | CNP
Troben a Barcelona un menor segrestat pel seu pare a Holanda
Notícia: Troben a Barcelona un menor segrestat pel seu pare a Holanda
Comparteix
El progenitor, que estava en procés de separació de la mare, se'l va emportar el 12 de juny de l'any passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa