Forn, a Colau: “Arriba a l’alcaldia amb una operació d’aquells que vostè anomena poderosos”

El regidor de Junts per Catalunya adverteix a l'alcaldessa que ha sigut "un gran error no respectar la llista més votada"

Joaquim Forn li ha llegit la cartilla a Ada Colau durant l’acte d’investidura, quan ha sigut el seu torn de paraula. Deixant clar com a preàmbul que entén que ha sigut escollida alcaldessa “legítimament”, igualment ha fet un discurs contundent per mostrar el seu desacord. El ja regidor de Junts per Catalunya, en la seva condició de pres polític amb un permís especial i breu per participar en l’acte de constitució del nou Ajuntament, ha assenyalat a la ja alcaldessa el “greu error de no respectar la llista més votada”.

“Tothom sap com ha estat escollida, amb els vots d’una operació política dels que vostè anomena els poderosos, aquests que tant li agrada criticar quan està en campanya electoral”, li ha retret. “El meu grup ha votat ERC, perquè ha sigut la llista més votada i perquè és amb la que tenim més punts d’acord”, ha recordat.

També li ha advertit que no creu en el seu argument per a la decisió que ha pres. “Diu que ho fa per desfer la política de blocs. Permeti’m que en dubti. Crec que més aviat s’intensifica, i que la seva formació deixa la ambigüetat. A més a més, ha mostrat menyspreu pel meu partit, amb qui ni tan sols ha volgut seure a parlar, quan per la seva responsabilitat ho hauria d’haver fet”, li ha etzibat.

De tota manera, ha dit qua volia acabar amb un “missatge en positiu”. “Només podem afrontar reptes com a ciutat o país si som capaços de superar determinades actituds negatives”. “Amb la meva situació personal [de pres polítics], podria apel·lar a una actitud de confrontació i no ho faré”, ha assegurat.

Com a comiat, ha anunciat: “Ara tornaré a la presó de Soto del Real. No podré ser a la recepció a la Generalitat com tots vostès. No sé quan podré tornar a casa. Però continuaré treballant per la llibertat i per la justícia”.

Forn surt de l'Ajuntament per tornar a la presó després del ple d'investidura / Jordi Play

Forn surt de l’Ajuntament / Jordi Play

Les intervencions de Forn, tant en el moment de fer el seu parlament com quan s’ha aixecat per prometre el càrrec de regidor i per votar –la votació és secreta però ell mateix ha explicat després que el seu grup ha apostat per Maragall com a alcalde– han anat acompanyades d’aplaudiments i de crits de “llibertat”. I ell ha recordat els exiliats i els altres presos polítics.

Més informació

Comentaris

  Carles Viñals Casado 15/06/2019 7:46 pm
  Fins aquí ens han dut les agressions d'un poder hostil ajudades per la pròpia misèria partitocràtica; i espereu, que no hem acabat de caure. Déu està posant a prova els catalans. No hi ha turment pitjor que augmentar día a día la nostra vergonya i negar-nos al mateix temps no només la capacitat, sinó fins i tot la voluntat de revoltar-nos. Confesso desesperar que la POR arribi a pessar-nos algun dia menys que la VERGONYA.
  Carles Viñals Casado 15/06/2019 7:54 pm
  Fins aquí ens han dut les agressions d'un poder hostil, secundades per la pròpia misèria partitocràtica; i espereu, que no hem acabat de caure. Déu està posant a prova els catalans. Augmenta dia a dia els motius de la nostra vergonya i ens priva al mateix temps no només de la capacitat, ans també de la VOLUNTAT de revoltar-nos. No estic segur que algun dia la POR comenci a pessar-nos menys que la VERGONYA.
  Valls i Colau han segrestat la democràcia. 16/06/2019 1:38 am
  S'han endut segrestat al sr. Forn gràcies a Colau i a Valls. És intolerable el que està passant.

Nou comentari