Valls gaudeix de ser “protagonista” i recorda a Colau que li ha donat l’alcaldia

"Sense la decisió de nosaltres 3 i la responsabilitat de Jaume Collboni, vostè, senyora Ada Colau, avui no seria alcaldessa", li ha refregat

Manuel Valls s’ha recreat en la seva posició de força quan li ha arribat el torn de paraula durant el ple d’investidura en què Ada Colau ha retingut la vara municipal. L’ex primer ministre francès ha recordat que el seu besavi també va ser regidor i s’ha definit com a “protagonista d’una autèntica història europea” i ha confiat que les trajectòries polítiques transnacional “sigui cada cop més normal”. “Barcelona no és un poblet, el que passa aquí s’escolta molt més enllà d’aquestes parets”, ha alertat, entre els murmuris de desaprobació del Saló de Cent. Ha apel·lat al sentit d’Estat i ha recriminat a JxCat i ERC les referències als “poderosos” o als “pactes d’Estat”, assegurant que són partits finançats per persones “també poderoses”. Mentre ho deia s’han arribat a sentir a la sala els xiulets del públic de plaça Sant Jaume que segueix el ple des d’una gran pantalla. 

Valls ha carregat contra el nacionalisme i ha argumentat els seus vots “sense condicions ni converses ni demanar cap responsabilitat” a la investidura d’Ada Colau: “La política és escollir i en situacions com aquesta cal prendre decisions arriscades i compromeses i evitar el pitjor; el més important era evitar que Barcelona tingués un alcalde independentista amb un candidat que ja va manifestar que posaria la ciutat al servei del separatisme”. “És sí o no, no hi ha ni blanc ni abstenció”, ha dit, malgrat els 3 vots en blancs dels seus regidors de Cs. Ha reconegut que havia posat una única condició al seu suport: “Que es concretés un pacte de govern amb el PSC”.

Un recordatori claríssim a Ada Colau

“Sense la decisió de nosaltres 3 i la responsabilitat de Jaume Collboni, vostè, senyora Ada Colau, avui no seria alcaldessa”, li ha refregat a la líder dels comuns, que seia just al seu costat i l’escoltava amb cara de circumstàncies. “Vostè també ha triat presentar candidatura i la felicito”, ha afegit encara. “Des de la discrepància, però també des del respecte i la moderació, li ofereixo la mà estesa pels pactes importants per Barcelona”, ha dit Valls, que ha advertit també que “el tripartit no era possible ni convenient” perquè “l’esquerra no pot acceptar cap compromís amb el separatisme”.

Valls durant el ple d'investidura / Jordi Play

Valls durant el ple d’investidura / Jordi Play

No s’ha quedat curt en l’àmbit espanyol. Ha sostingut que comprenia “l’emoció” per la presència de Quim Forn, però ha subratllat que “a Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats”, el que li ha valgut la sonora esbroncada dels presents al Saló de Cent. L’alcaldessa ha hagut de demanar ordre a la sala perquè pogués prosseguir. “Barcelona és capital catalana, espanyola i europea, no la podeu dividir!”, ha exclamat. 

Més informació

Comentaris

  Valls, un impostor. 15/06/2019 11:13 pm
  Valls, no pintes res de res. Has fracassat. Ets un vulgar i patètic gabatxo que ningú et vol. Has fet alcaldessa a Colau per anar en contra del país. A partir d'ara, ningú et demanarà res: no ets necessari per a res. Escac i mat.
  Un personatge menyspreable. 16/06/2019 12:33 am
  La xusma jacobina, amenaça i es comporta com una màfia. No volem aquest tipus de matons de barri a Catalunya. Fora feixistes.
  Madrileño 16/06/2019 5:56 pm
  El único inteligente entre la trepa alcaldes el anciano tránsfuga cuyo viaje salió mal y los corruptos del tres por ciento.. el que mandarà será el por más que moleste a tanto carlista con estética postmoderna de esa españolisima ciudad

Nou comentari