Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les dues investidures de Colau, dues rebudes del tot diferents a plaça Sant Jaume
  • CA

Una de les imatges impactants de la segona investidura d’Ada Colau ha tingut lloc fora del ple de l’Ajuntament. Un cop constituit el nou plenari la tradició dicta que els electes creuin la plaça Sant Jaume a peu per entrar al Palau de la Generalitat, on els rep el president. La presència excepcional de Quim Forn per prendre possessió del càrrec i el pacte de Bcomú, PSC i Manuel Valls explícitament per evitar una alcaldia independentista han omplert la plaça d’estelades i pancartes en favor de la llibertat dels presos polítics.

[r:1]

I, en creuar-la Colau amb la vara, ha topat amb una explícita hostilitat, crits contra ella i fins i tot llançament de paperets. A la plaça també hi havia partidaris de l’alcaldessa, però en ser minoria han quedat ràpidament eclipsats per la cridòria de la resta.

El clima constrasta especialment amb el de fa 4 anys, que va ser d’esclatant alegria dels partidaris dels comuns. La confluència acabada de fundar s’estrenava a la institució assolint l’alcaldia al primer assalt i els comuns estaven pletòrics.

La flamant alcaldessa va rebre un bany de masses mentre els simpatitzants l’aclamaven, li cridaven lemes com ‘sí se puede’ i la cobrien de confetti. El resultat de la investidura era més clar que aquesta vegada i és va instal·lar una tarima a la plaça perquè Colau fes un discurs, un gest que avui hagués estat impossible. Dues investidures, dues places Sant Jaume completament diferents. 

Més notícies
La connexió Colau-Valls treu l’Independentisme indignat al carrer
Notícia: La connexió Colau-Valls treu l’Independentisme indignat al carrer
Comparteix
Picabaralla a Sant Jaume entre partidaris de l’alcaldessa i independentistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa