Felip VI lloa l’empresariat de Barcelona i obvia Catalunya al seu discurs

El monarca espanyol tira de tòpics sobre el "caràcter cosmopolita i modern" de la ciutat i la seva projecció internacional

El discurs de Felip VI durant l’entrega de premis de la Barcelona New Economy Week ha fet especial èmfasi en el rol de Barcelona com a motor econòmic, obviant la rebuda hostil de la societat civil i la política municipal i catalana. Així, s’ha refugiat en l’empresariat i el dinamisme emprenedor per elogiar la ciutat: “Barcelona s’ha caracteritzat sempre per un caràcter cosmopolita i modern, per comptar amb rellevants empresaris i més recentment un important ecosistema emprenedor i tecnològic”. “En definitiva, per estar sempre a l’avantguarda”, ha afegit.

Ha començat i acabat el discurs en català, amb contínues referències a la capital catalana, i ha destinat la part central del relat en castellà als reptes econòmics d’Espanya. “Barcelona torna a ser un exemple amb l’organització d’aquesta setmana de la nova econòmica, donant suport a elements clau per superar la crisi”, ha defensat el monarca. També ha lloat el sector empresarial, que ha qualificat de “sòlid, amb projecció internacional i capaç de fer front a situacions adverses”.

No ha mencionat ni l’Ajuntament de Barcelona ni la Generalitat de Catalunya, que li han donat l’esquena en la visita d’aquest divendres sense les màximes autoritats presents a l’acte. L’alcaldessa Ada Colau l’ha plantat pels escàndols de la Corona, tot i que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC), sí que hi ha assistit. També que hi ha estat present el president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, també socialista. I justament el CZFB, organitzador de l’acte, és l’única institució que ha mencionat Felip VI al discurs. L’ha felicitat pel primer aniversari de l’estrena d’una gran incubadora de projectes d’impressió 3D.

Felip VI amb Pedro Sánchez i Jaume Collboni als premis de la Barcelona New Economy Week / ACN
Felip VI amb Pedro Sánchez i Jaume Collboni als premis de la Barcelona New Economy Week / ACN

“Es tracta d’una oportunitat clara per abordar transformacions urgents [de l’economia] que podran situar Barcelona, Catalunya i tot Espanya en l’avantguarda tecnològica”. La incubadora li ha servit d’excusa per apel·lar a la unitat, en desitjar “més projectes d’aquest tipus, que serveixin per unir esforços entre grans empreses consolidades i petites startups”.

“Barcelona pot i ha d’aspirar a tenir un paper destacat en la nova indústria i a ser un centre de referència en innovació al sud d’Europa”, ha argumentat, aferrant-se a la vella estratègia de sublimar la capitalitat de Catalunya i emfatitzar únicament la projecció internacional de la ciutat. En aquest sentit, fins i tot ha elogiat l’Estació de França, escenari de l’acte, qualificant-la d'”emblemàtica” per ser “porta d’entrada de molts viatgers estrangers”.

Més informació

Comentaris

  A la mierda! 09/10/2020 11:55 am
  Els vassalls del borbó són els personatges més menyspreables! És a ella que cal denunciar i foragitar!
  el verdugo del Cid 09/10/2020 11:55 am
  Reiet, no perdré el temps pensant paraules pròpies per a un paràsit com tu en una de les teves últimes visites a la meva Pàtria. En tinc prou amb parafrasejar a ton pare; una de les poques coses memorables que va dir, entre robatori i robatori, fa anys, a un altre corcó de la teva categoria humana: "¡porquè no te callas!"
  Andreu Ferran 09/10/2020 1:07 pm
  Però ha parlat amb son pare, el Campechano, últimament (el que està amagat a Abu Dhabi)? Sap si tornarà tots el milions d'euros que ha robat? Això m'interessa a mi.
  Eulàlia 09/10/2020 1:39 pm
  Millor!!!! Catalunya NO té rei!!!! Posis a treballar sr Borbó!!! com la majoria de gent d'aquest País
  RAMON A 09/10/2020 1:48 pm
  Que parli el gran botifler BOU
  No tinc rei 09/10/2020 2:09 pm
  He seguit per TV3 l'arribada de Felipe de Borbón i m'ha impressionat la mala bava contra la Catalunya catalana que expressava el catedràtic Jordi Nieva, contra les decisions del govern català i de l'ajuntament de barcelona, contra els manifestants anti-rei. Ha arribat a dir que si eren els que es veien a la foto de l'estació de França és que era un fracàs ja que eren pocs. Ell no veia més enllà dels seus nassos, no ha vist la cadena humana que s'ha fet ni la gent dels altres voravius dels tancaments policials. Et preguno, sr. Nieva: Quants manifestatnts lliurement han sortit a favor del rei? Resposta CAP NI UN
  GAVANENC 09/10/2020 2:39 pm
  La hipocresia del reiet no te limits. Va aqui a Catalunya amb els empresaris botiflers, despres d'haber posat en perill milers de llocs de treball de catalans, en trucar perque les empreses marxesin de Catalunya. Fot al camp, aqui no tenim rei.
  X2 09/10/2020 3:06 pm
  Au ves a la merda a seguir dient estupideses

Nou comentari