Colau plantarà Felip VI a Barcelona pels fets “greus” de la casa reial

Rebutja coincidir amb ell als actes protocolaris de la seva visita divendres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, plantarà Felip VI a Barcelona aquest divendres, quan està previst que el Borbó visiti la capital catalana en motiu d’una entrega de premis. La líder del govern municipal ha justificat la decisió pels “fets molt greus” que afecten la casa reial des dels últims mesos, amb el rei emèrit fugat “en una dictadura”, segons ha dit Colau en declaracions als mitjans.

La líder de l’executiu barceloní ha precisat que participarà en la inauguració de la Barcelona New Economy Week, organitzada pel consorci de la Zona Franca en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. En la mateixa línia, ha celebrat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assistirà a l’acte de clausura de l’esdeveniment.

“Per suposat que participaré en la inauguració de la setmana de la nova economia (…) però no participaré dels actes protocolaris del rei perquè crec que en els últims mesos hem conegut fets molt greus que afecten la monarquia”, ha afirmat Colau. L’alcaldessa de la capital catalana ha recordat que, de facto“, la casa reial ha admès “males praxis”.

“Crec que les institucions ens hem de respectar però sempre des del principi de transparència”, ha matisat, per afegir que “la casa reial no ha donat les explicacions que hauria d’haver donat a la ciutadania sobre uns fets tan greus”.

Més informació

Comentaris

  JordiP 06/10/2020 10:26 am
  A veure quin model de metralleta ensenyen avui els goriles del rei. La dels de Pedro Sànxes era preciosa.
  Rivard 06/10/2020 10:27 am
  O sigui que a Colau se li en fot el meeting reial de la 3 d'octubre arengant l'a por Ellos. Només li preocupa la possible corrupció reial. Cinisme comuner a gogó.
  Tururut-ginjola 06/10/2020 1:18 pm
  Els comuneros van "d'herodes a pilatos", no tenen manies i s'apunten a l'oportunisme que creuen que faran bossa.
  En fi 06/10/2020 3:21 pm
  Aquesta frau kolau no se la creu ni ella mateixa, és una contradicció constant, molt fidel a l'adn comuneru

Nou comentari