Un ‘meridià’, denunciat per la Guàrdia Urbana després d’un ensurt amb un cotxe

Un 'spin-off' de la protesta volia tallar sense autorització un altre carrer per dificultar l'operatiu habitual de la Guàrdia Urbana

La 111a nit de tall a la Meridiana ha estat marcada per un gir de guió. Havia de ser una convocatòria doble, a l’habitual cruïlla de Fabra i Puig i per primer cop al carrer Dublín sense autorització prèvia als Mossos d’Esquadra. Però una àmplia mobilització d’efectius de la Guàrdia Urbana i un incident just començar el tall principal han provocat un canvi de plans. Un cotxe que pujava pel passeig de Fabra i Puig i s’ha trobat amb la protesta de cara ha intentat seguir la marxa per escapar de l’aturada. I, segons testimonis, un jove manifestant ha estat a punt de ser atropellat. El noi s’ha pogut apartar a temps però ha respost amb una puntada de peu contra el vehicle.

Ràpidament se li han acostat diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, algunes de les quals s’han apropat des d’altres cruïlles amb les sirenes a tot volum, les llums enceses i a una considerable velocitat. “M’han arraconat contra una paret, m’han identificat i m’han denunciat per danys”, explica l’afectat al TOT Barcelona. Es fa dir ‘Balas’ i té 23 anys. “Estic flipant perquè al cotxe l’han deixat marxar sense més!”, exclama el noi, que assegura que a més el semàfor estava en verd. Un altre activista se li ha acostat i li ha ofert posar el cas en mans del servei de defensa jurídica de l’entitat Alerta Solidària, tot i que el jove manifestava que ja disposa d’un advocat. 

Els manifestants s'han encarat amb el desplegament de la Guàrdia Urbana al tall de Meridiana / MMP

Els manifestants s’han encarat amb el desplegament de la Guàrdia Urbana al tall de Meridiana / MMP

L’incident ha escalfat els ànims i l’ambient habitualment molt relaxat s’ha convertit durant mitja hora en un encarament tens amb els efectius policials. Desplegats com a cordó, una quinzena de guàrdies urbans i quatre mossos han entomat l’escridassada dels concentrats, sense immutar-se. La situació anòmala i el desplegament insòlit de la policia municipal ha portat a ajornar el tall del carrer Dublín que s’havia anunciat per aquest dissabte. A partir de les nou el tall ha tornat a transcorrer amb normalitat. El menú de la nit eren cançons, rom cremat i la intervenció d’un grup de simpatitzant d’esquerres vingut de Madrid.

Una escissió contra el llirisme

Una escissió de Meridiana Resisteix, disconforme amb la institucionalització d’aquesta protesta diària, havia convocat un tall sense comunicació prèvia a la cruïlla de Meridiana i Dublín a les 20h. Es fan dir ‘Dublín Resisteix’ i volen fer més visible la reivindicació eludint el format legal del tall de Fabra i Puig, que implica un desviament del trànsit a molta distància. Meridiana Resisteix va aprovar en una recent assembla mantenir l’estratègia del tall autoritzat, que evita càrregues policials i minimitza el risc de multes i que els ha permès mantenir el tall més de 100 dies seguits

[r:1]

Aquest sector dissident ja va anunciar a la resta, a l’assemblea dominical de la setmana passada, que tenia intenció d’impulsar el seu propi tall. L’indret escollit, a la banda de Nou Barris i a només tres carrers de Fabra i Puig, és just el punt on l’avinguda recupera la circulació normal durant els talls regulats per la Guàrdia Urbana. Una vintena de joves lideren l’acció. “Demostrem que el llirisme no és l’únic camí i sobretot que no és el nostre camí”, assenyalaven en la convocatòria del tall a través de Telegram.

Més informació

Comentaris

    FRAN BCN 02/02/2020 11:55 am
    Ahir nit havia el millor de.cada.casa, però sobretot xusma amb aspecte radical i passats de voltes....fins quan+?

Nou comentari