Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC pressiona Colau perquè compleixi la compra pactada d’edificis singulars
  • CA

El grup municipal d’ERC ha criticat el govern d’Ada Colau per no fer els deures i retardar sense motius la compra d’edificis singulars pactada amb els republicans en les negociacions del pressupost del 2021. “Fa més de cinc mesos vam negociar un acord de pressupost que incorporava 30 milions extra per comprar o rehabilitar edificis singulars i gairebé mig any després no hem tingut notícies per part del govern”, ha lamentat el regidor d’economia, Jordi Castellana.

Els republicans han recordat que fins ara només s’ha anunciat la compra de tres edificis a la cruïlla dels carrer Doctor Letamendi i Mont-ral, al barri d’Horta, per 1,4 milions, una operació que ja s’arrossegava del 2020 i que s’ha hagut d’executar enguany. “Encara no tenim notícies del govern de quines propostes ni quina feina hi ha per fer aquestes adquisicions”, ha reiterat Castellana.

Inacció municipal

El portaveu del grup, Jordi Coronas, ha retret al govern municipal la seva inacció i ha advertit que cal posar-se les piles perquè el temps passa i aquestes operacions porten temps. Coronas ha posat l’exemple de la possible compra del Gimnàs Social Sant Pau, que fa mesos que està encallada i que pels republicans és una “prioritat absoluta”. Per això, el grup d’ERC enviarà al govern municipal una llista d’edificis: “No voldríem arribar a finals d’any amb superàvit i un pressupost per executar”. 

A més del Gimnàs Social Sant Pau, els republicans han posat sobre la taula l’antiga editorial Gustavo Gili, que fa anys que està sense ús i ERC va proposar a l’Ajuntament que la comprés per fer-hi la nova seu europea de la Bauhaus; la Casa Tosquella de Sarrià o els antics estudis de cinema Balet i Blay, al barri del Coll, que estan a punt de ser enderrocats. També es podria negociar la compra d’edificis de l’estat espanyol com el Centre Vila a la Vila Olímpica o l’oficina de la Seguretat Social de Ronda Sant Pere 41, que s’ha intentat subhastar dues vegades sense èxit.

Rehabilitacions pendents

Els republicans, conscients que es tracta d’una “carta als Reis”, apressen al govern Colau a seure a negociar per decidir les prioritats i no perdre oportunitats úniques de recuperar patrimoni de la ciutat. A més, Coronas ha recordat que la partida de 30 milions també es pot destinar a la rehabilitació d’immobles que ja són de propietat municipal, com la nau central de Can Batlló, que ha de ser el futur arxiu municipal de Barcelona, o el Palau de Marqués d’Alfarràs al laberint d’Horta. “Tenim molts edificis disponibles o en situació de risc de conservació”, ha dit Coronas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a maig 12, 2021 | 12:37
    amb comu no podem maig 12, 2021 | 12:37
    si els seus amics o entitats afins, no poden sucar, la frau kolau no farà res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa