Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament pica a la porta de la Generalitat per desbloquejar el cas del Gimnàs Sant Pau
  • CA

La història recent del Gimnàs Social Sant Pau sembla estancada un déjà-vu multiforme. No és només que la cooperativa estigui aparentment condenada a lluitar de manera constant contra el cataclisme que els acabi d’ensorrar, sinó que els últims mesos dos titulars molt similars han aparegut a l’escena per marcar el futur immediat del projecte. Se suspèn el desnonament i es dona un temps a l’Ajuntament i la propietat per negociar. Això ja va passar al gener. I va acabar sense pacte. I això mateix ha tornat a passar avui, després que el govern municipal tramités un escrit d’urgència al magistat a càrrec del llançament. La diferència, en aquest cas, és que han estat els jutjats qui ho han aturat. Però la història és molt similar. L’intent de compra segueix bloquejat per la distància entre la quantitat que demana la propietat i el que l’Ajuntament assegura que és el màxim que pot oferir. Ara, en mig d’aquest panorama, el govern municipal ha obert la jugada trucant a la porta de la Generalitat.

La notícia de la suspensió del desnonament previst per demà al Gimnàs Sant Pau ha esperonat el nou rumb del govern d’Ada Colau. “Ens hem posat en contacte amb el govern de la Generalitat de manera immediata”, ha expressat el regidor d’Economia i Pressupostos, Jordi Martí. S’han dirigit tant a la vicepresidència econòmica com a la conselleria d’Afers Socials, i els han proposat la creació d’un grup de treball que esperen que es reuneixi la setmana vinent. La idea és que aquesta comitiva “estudiï si hi ha altres possibilitats amb les capacitats normatives de la Generalitat, que són més importants i àmplies que les que té l’Ajuntament, per veure si hi ha altres camins o altres hipòtesis de treball que permetessin arribar a un desllorigador d’aquesta situació”, ha detallat Martí.

Després d’anys de coneixement del conflicte, i d’uns últims dies especialment intensos de negociació, el regidor dels comuns ha intentat evitar tenir grans esperances, però ha destacat la voluntat de trobar noves possibilitats. “No pressuposa res, però obre un escenari en què les administracions podem anar de la mà”, ha destacat. Així, ha aclarit que la resposta del govern català ha estat de plena col·laboració des de l’inici.

Tret d’això, la compareixença de Martí i de la regidora de Drets Socials, Laura Pérez, ha preferit no aventurar-se en les opcions que poden desbloquejar l’actual situació. El que sí que ha apuntat la regidora —també de Barcelona en Comú— és que l’Ajuntament ha activat avui mateix “l’encàrrec” de renovar el contracte municipal que cobreix el servei de dutxes i mudes per a persones sense sostre al Gimnàs Social Sant Pau des de l’esclat de la pandèmia. A més, ha puntualitzat que la decisió del jutge no inclou una nova data de desnonament, però sí que reclama que en el termini màxim d’un mes s’hi presenti documentació.

Alhora, s’ha destacat la feina de la pressió veïnal i de l’oficina antidesnonaments de l’Ajuntament —creada el mandat passat pel govern d’Ada Colau— per aconseguir que 11 dels 12 llançaments judicials previstos per demà a Ciutat Vella s’hagin cancel·lat a última hora. Així i tot, reivindica que encara treballen per fer el mateix “amb el dotzè”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa